Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megkezdődik a Széchenyi úti és a Hosszúsétatéri aluljárók felújítása
Megkezdődik a Széchenyi úti és a Hosszúsétatéri aluljárók felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. augusztus 15.
A most zajló nagyszabású vasútfejlesztés keretében a Széchenyi úti és a Hosszúsétatéri aluljárók is megújulnak. A munkálatok idejére vonatkozó forgalmi rendről és közlekedési kérdésekről Mészáros Attila, az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Iroda vezetője adott tájékoztatást.

 

 

Hosszú előkészítést követően a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajlik a székesfehérvári vasútállomás komplex felújítása. Ennek keretében kerül sor a Széchenyi úti közúti és a Hosszúsétatéri gyalogos aluljáró korszerűsítésére is.

 

 


 

„Az elmúlt időszakban a kivitelező konzorcium, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájával történt többszöri egyeztetetések eredményeként, elkészítette a munkálatokról szóló végleges ütemezési tervet. A hétvégén kezdődő munkálatok idején forgalomkorlátozások lesznek a Széchenyi úti vasúti aluljárónál.” – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón a városrész önkormányzati képviselője. Mészáros Attila kiemelte: „Az Alsóvárosban, Sóstón és az őrhalmi szőlőkben, illetve a közeli településeken élők, az ipari parkban dolgozók és az átutazók érdekében hosszas tárgyalásokat folytattunk, hogy az aluljárót rövidebb idő alatt, teljes útzár nélkül újítsák fel. Így a munkálatok első ütemében, 2014. augusztus 18-tól 2015. március 21-ig az aluljáróban irányonként egy-egy sávon sebességkorlátozás mellett haladhat a forgalom.” Mészáros Attila hozzátette, a két aluljárón felváltva biztosítják majd a folyamatos gyalogos és kerékpáros közlekedést a munkálatok idején.

 

 


 

A 2014. augusztus 16-án, szombaton kezdődő állványozási munkák miatt az aluljáró csak egy-egy irányban lesz járható, ezért a kivitelező jelzőőrös irányítással biztosítja a forgalmat, amelyre augusztus 17-én is számítani kell. Emiatt torlódások várhatók, hívta fel a figyelmet a forgalmi rend változásokra Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője. „Javasoljuk, hogy ezen a hétvégén az Alsóvárosban, őrhalmi szőlőkben élők, illetve a Sóstó Ipari Parkban dolgozók, bevásárlási szándékkal autózók elsősorban a Balatoni út - elkerülő út irányokat, vagy az M7 autópályát válasszák a Seregélyesi úti (60-as) vagy Budai úti (55-ös) csomópontokon keresztül.” A közlekedési szakember arra kérte a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel kövessék a kihelyezett jelzéseket!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >