Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szabolcsban is nyert a Vidi! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. augusztus 18.

Image

Az újonc, eddig vegyesen szereplő Nyíregyháza otthonába látogatott a labdarúgó NB I 4. fordulójában az első három meccsén győztes Videoton. A szabolcsiak a címvédő Debrecentől pontot csíptek a nyitányon, s most is hasonló bravúrra készültek. Hiába azonban a fogadkozás, a fehérvári alakulat ezúttal sokkal jobb volt, s azért nyert csak 2-0 -ra, mert a századik NB I-es találatát végül betakarító Nikolics négy hatalmas ziccert -közte egy büntetőt is- elhibázott.
 
 
A találkozó elején a hazaiak próbálkoztak, de lendületük csak néhány percig tartott. A 8. minutumban Nikolics adott remek labdát Kovács Istvánnak a 16-os bal sarkánál, a két meccses eltiltása után visszatérő középpályás csinált egy gyönyörű cselt befelé, majd 12 méterről jobbal a bal felső sarokba emelt.
 
Szépségdíjas találálat volt! 0-1! A folytatásban sokáig "takarékra" tette magát a Videoton, visszaállt, hagyta, hogy a hazaiak támadjanak, de miután még helyzetet sem tudtak kialakítani a nyírségi focisták, fél óra elteltével ismét feljebb kapcsolt a piros-kék gárda, s ha egy kicsivel higgadtabb, s némi szerencséje is van, Nikolics Nemanja nemcsak a meccset, a gólkirályi cím sorsát is eldönthette volna. 6 (!) perc alatt három ordító ziccert puskázott el a remek támadó, így maradhatott még nyitott kérdés a második játékrészre.
 
Ez nem NIkolics napja! A gólkirályi cím védőjének, az ebben a szezonban is 3 találatnál járó támadónak nem sikerült századik bajnoki találatát megszerezni 11-esből sem! Az 56. percben Balogh kapus ütközött Viníciussal egy beívelést követően, vitatható, de megadható büntető, amit Nikolics csúnyán fölé lőtt.
 
Eldönthette volna a meccset egymaga már többször is, de nem tette. Az eddig semmit sem mutató Nyíregyháza sokadik esélyét kapta, hogy meccsben maradjon. Ennyi elhibázott ziccer általában nem jó ómen annak aki kihagyja... A házigazdák ezen a napon nem tudtak mit kezdeni a lélektani segítségekkel sem, hiába állt vissza megint a Vidi, nem találtak fogást a magabiztos fehérváriakon.
 
A 78. percben Sándor györgy a félpályáról ívelt Simon Ádámhoz, aki a 16-oson belül Nikolics elé játszott, aki majdnem a 11-es pontról laposan a bal alsó sarokba lőtt, ötödik ordító ziccerét kihasználva, egyúttal eldöntve a mérkőzést, 0-2!
 
Ez volt a magyar válogatott csatár századik első osztályú találata, ebben a szezonban tartva a meccsenkénti egy lőtt gólos átlagát! A végig nem változott már semmi, összességében simán behúzta a kötelezőt Joan Carillo vezetőedző együttese, s immár egyedüliként az egész mezőnyben százszázalékos produkcióval, 12 ponttal, 11-2 -es gólkülönbséggel vezeti a bajnoki tabellát.
 
A Videoton legközelebb augusztus 23-án szombaton az MTK-t fogadja majd 18.30 -kor a Sóstói Stadionban. A fővárosi csapat szintén jól teljesített eddig, jóval erősebb a kerete is, mint az elmúlt szezonban, de céljai elérése érdekében a fehérvári gárdának kötelező lesz az újabb győzelem.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >