Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: 55 perc gála, egy ötössel
Vidi: 55 perc gála, egy ötössel Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. augusztus 26.

Image

A fehérvári szurkolók számára a rémálomszerű tavalyi szezon -főleg annak második fele volt mélyrepülés- után igazi gyógyír a Videoton eddigi szereplése az idei NB I-es bajnokságban. A piros-kék alakulat az első négy fordulóban mindig nyert, s az MTK ellen is arra készült. Az ellen az MTK ellen, amely szintén remek rajtot vett három győzelmével és egy vereségével. A rangadónak induló összecsapás hamar egyoldalú derbivé változott, miután a Carrillo-gárda már 16 percnyi játék után 3-0 -ra vezetett, majd -az utolsó félórában már lazázva- 5-0 -ra kiütötte ellenfelét.
 
 
Álomszerűen kezdődött a meccs a hazaiak számára, már a 2. percben megszerezték a vezetést: Gyurcsó robogott el a jobb szélen, centerezése kipattant a fővárosi védőkről, éppen Kovács István elé, aki közelről bevette Hegedűs kapus portáját, 1-0! A 12. minutumban megint Gyurcsó volt az egyik főszereplő. Most ő kapott remek labdát Oliveirától, aki még a saját térfeléről ugratta ki a középen kirobbanó támadót.
 
A válogatott játékos a vállával maga elé tette a labdát (kezezés-gyanús volt a szituáció), majd 12-13 méterről ballal laposan a jobb sarokba gurított, 2-0! A következő percekben kicsit visszaállt a Vidi, de a 26. minutumban újabb gólt szerzett: Kovács lépett ki a védők közül a 16-osnál a jobb oldalon, bevezette a labdát majdnem az ötösig, s jobb külsővel, szép mozdulattal kilőtte az ellenkező sarkot, 3-0! Ficánkol a Videoton, jól, határozottan, gyorsan játszanak, ez az eredménye. A szurkolók kedvenc Kokója is nagyon megtalálta a ritmust, alig egy hét alatt harmadik gólját lövi, többet, mint az elmúlt szezonban összesen!
 
Aligha kérdéses, hogy jó döntés megadni neki a rendszeres játéklehetőséget. Az első játékrészben már sok minden nem történt, bár volt még lehetősége a Vidinek, s az MTK is próbált ébredni a sokkból, de a nézők a szünetig már nem láthattak újabb gólt. Carrillo mester érdekeset lépett a félidőben, ugyanis pihentetési szándékkal -és azért, hogy Trebotic minél többet játékban legyen- lecserélte a mezőny egyik legjobbját, a kétgólos Kovácsot. Ezt is megtehette, mivel a piros-kék fergeteg a második játékrész elején Kovács nélkül sem állt meg.
 
Az 55. percben egy bal oldali Gyurcsó szögletet Juhász csúsztatott tovább fejjel (igazából vállal, de ezen ne vesszünk össze...) a berobbanó Nikolics pedig a kapu torkából még beljebb segítette a játékszert, 4-0! Ez már kiütés! Nikolicsnak ez volt az idei 5. gólja. A hajrában meglehett volna a hatodik is, ám egy ugyanilyen szituáció végén a válogatott csatárról a gólvonalon kipattant a labda -nem tudott elugrani előle igazából-, gyakorlatilag ő hárította Simon gólba tartó fejesét. Ritkán látni hasonlót.
 
A folytatásban látványosan lazára vette a figurát a Vidi, ennek következtében a Garami-srácok is egyre többet veszélyeztettek. Kicsit túlságosan is kiengedett a listavezető, sokszor a saját 16-osuk előtt adták el a labdát nagy magabiztosságukban játékosai, így egy kapufa, majd még egy komoly ziccer lehetőséget adott az MTK-nak a szépítésre, de nem találtak be. majd amikor már mindenki kezdte a négyest elkönyvelni, jött a nem sokkal korábban csereként beállt Feczesin, s ötösre változtatta a bizonyítványt a 91. percben: az egykori válogatott támadó Gyurcsó jobb oldali centerezését juttatta látványos mozdulattal, sarokkal a kapuba, megadva a kegyelemdöfést a kék-fehéreknek, egyúttal megszerezve első bajnoki találatát a Vidiben, 5-0!
 
A Videoton a vártnál sokkal könnyebben nyert, mostani játéka, amit az első szűk egy órában bemutatott, igazi erődemonstráció és a riválisoknak való üzenet volt, valahogy így: "jövünk srácok! Az idén nem adjuk meg nektek azt az örömöt, hogy kiengedjük kezünkból a gyeplőt!"...
 
Persze sok van még hátra a bajnokságból, ám előrejátékban, főleg annak intenzításában, gyorsaságában, így eredményességben is sokkal jobb ez a csapat, mint a tavalyi. Nincsenek unottan hátul és a középpályán adogató, alibiző spílerek, nincs tanácstalanság védekező ellenféllel szemben sem, szóval, robog a Vidi és eredményes. 5 forduló, 5 győzelem, 15 pont, 16-2 -es gólkülönbség. Csak így tovább!
 
A védelmi kihagyásokat, a hátul könnyelműen eladott labdákat és az időnként jelentkező védelmi kihagyásokat még orvosolni kell, de összességében véve senkinek sem lehet túl sok ellenvetése az eddig mutatott produkcióval szemben. A piros-kék egylet jövő szombaton (augusztus 30.) este 20.30 -kor a Puskás Akadémiával játszik a Sóstón. Nagy meglepetés lenne, ha nem folytatódna a sikerszéria.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >