Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Háromhetes szakmai gyakorlatra indulnak fehérvári diákok
Háromhetes szakmai gyakorlatra indulnak fehérvári diákok Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. augusztus 26.
A Belvárosi I. István Középiskola 63 diákja bővítheti idegen nyelvi és szakmai ismereteit Németországban és az Egyesület Királyságban az ERASMUS+ program keretében három héten át. Az augusztusban és szeptemberben induló fiatalokat, kísérő tanáraikat a Városháza Dísztermében fogadta dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok.
 
Az Európai Unió idén januárban indította el az új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramját, az ERASMUS+-t. A képzettség és a foglalkoztathatóság javítását, valamint az oktatási, képzési és ifjúsági munka területén működő rendszerek korszerűsítését célzó hétéves program 14,7 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodhat. Az új program a Leonardo folytatásaként továbbra is számos pályázati lehetőséget nyújt a szakképzés szereplői számára.
 
A Belvárosi I. István Középiskola harmadik alkalommal pályázott sikeresen, így idén az intézmény 63 tanulója vehet részt háromhetes szakmai gyakorlaton Németországban és az Egyesült Királyságban. A diákok ennek keretében megismerkednek más Európai Uniós ország szakképzési rendszerével, továbbá elsajátíthatnak olyan szakmai kompetenciákat, amik teljesítményképesebb tudást eredményeznek, így nagyobb biztonsággal állják meg helyüket a munkaerőpiacon.
 
Az ERASMUS+ projektben résztvevő tanulókat az utazás előtt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila tanácsnok fogadta a Városházán. „Szép hagyomány, hogy az útra indulókat a Díszteremben búcsúztatja a város.” – kezdte köszöntőjét Székesfehérvár polgármestere.
 
„A háromhetes tanulmányút elsősorban munkáról, tanulásról szól, de lehetőség nyílik arra is, hogy más nemzetek kultúráját, szokásait is megismerjék a fehérvári fiatalok. A jó szakembernek nyitottnak kell lennie és ismernie kell a világot, de a legfontosabb, hogy a hosszabb-rövidebb külföldi munkát követően hazatérjen, itthon kamatoztassa tudását. Székesfehérvár jövőjét a világlátott, képzett, hazatérő fiatalok határozzák meg!” – hangsúlyozta Dr. Cser-Palkovics András.
 
Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok köszönetet mondott a Belvárosi I. István Középiskola vezetőinek és pedagógusainak, hogy immár harmadik éve az alapos munkával elkészített, magas színvonalú pályázatuknak köszönhetően lehetőségük nyílik a diákoknak a külföldi tapasztalatszerzésre, nyelvtanulásra. Az indulás előtt a csoportok szakmai felkészítőn, csapatépítő tréningen vesznek részt, mondta Tóth Katalin, a középiskola igazgatója. A diákok méltóan képviselik a várost Lipcsében és Portsmouthban, ahol megismerkednek a német és angol munkakultúrával, fejlesztik nyelvtudásukat.
 
Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a projektben résztvevők jól hasznosítják a három hét alatt szerzett tudást is a munka világában. A székhelyintézményből, az I. István Középiskolából 15 logisztikai ügyintéző, míg a Hunyadi Mátyás Tagintézményből 11 ügyviteli titkár szakos indul Portsmouthba.
 
A Bugát Pál Tagintézmény 11 gyakorló ápolója és 11 környezetvédelmi technikusa, valamint a Jáky József Tagintézmény 10 magasépítő technikusa és 5 útépítő és -fenntartó utazik Lipcsébe háromhetes szakmai gyakorlatra augusztus és szeptember végén.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >