Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hétfőn már várják a gyerekeket a megújult Felsővárosi Óvodában
Hétfőn már várják a gyerekeket a megújult Felsővárosi Óvodában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. augusztus 29.

Image

Negyven millió forintból újult meg a Felsővárosi Óvoda, amely immár 127 éve fogad kisgyermekeket. A belső hálózatok és a nyílászárók mellett külső felújításra is sor került. Az óvoda dolgozói a szülőkkel közösen már takarítanak és a csoportszobák berendezését viszik vissza, hiszen szeptember 1-jétől ismét megnyitja kapuit az intézmény. A munkálatokról helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Földi Zoltán, Felsőváros Önkormányzati képviselője és Bisztriczné Macz Éva óvodaigazgató.

 

 

A homlokzat egy része leesett, az ablakok nem zártak rendesen, a fűtésrendszer és a villamossági hálózat is felújításra szorult már a Felsővárosi Óvodában. A város idei költségvetésében biztosította a forrást ezekhez a munkálatokhoz, amelyek a nyáron megkezdődtek és hamarosan be is fejeződnek.  

„A nevelési év szeptember 1-jén zökkenőmentesen elkezdődik az intézményben. Az óvodaigazgatóval egyeztetve is tudom, hogy a felújítás során minden rendben zajlott a kivitelezők részéről és a szülők is rengeteget segítettek. Érdemes kiemelni, hogy az előzetesen tervezett 25 millió forintos keret menet közben több mint 40 milliósra nőtt, mert miután lecsupaszították a falakat a mesteremberek, azután derült ki, mi a tényleges helyzet a gépészettel és hogy a vártnál is rosszabb állapotú volt a villamossági hálózat.” – mondta Földi Zoltán. 

Június 30-án adták át a kivitelezőknek munkaterületként az óvodát. „Az elmúlt másfél-két hónap alatt elkészült az intézmény teljes elektromos hálózatának felújítása, melynek során új vezetékrendszert húztak be, lecserélték az összes kapcsolót és konnektort, továbbá új lámpákat szereltek fel. Elkészült a teljes fűtésrendszer cseréje és az energiatakarékosságot szolgálja, hogy az összes nyílászárót lecserélték a 127 éves épületen. A külső homlokzat felújításán még dolgoznak a szakemberek, de az udvar felöli rész már elkészült, így tudjuk fogadni a gyerekeket szeptember elsejétől. Az utcafronti részt pedig szeptember első felében fejezi be a kivitelező.” – ismertette Bisztriczné Macz Éva.

Az óvodaigazgató kiemelte, hogy valamennyi dolgozó részt vesz a felújítás utáni takarításban, de az ovis gyerekek szülei a kipakoláskor és a visszapakoláskor is nagy segítségünkre voltak. „A fehérvári óvodák már augusztus 18-án megnyitottak, hozzánk azonban a felújítás miatt csak szeptember elsejétől tudnak jönni a gyerekek. Addig az Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodába tudják vinni a kicsiket, ahol működik egy felsővárosi ovis csoport. Az Ybl ovi dolgozói pedig elvállalták, hogy vigyáznak a felsővárosi gyerekekre, amíg mi a kollégákkal a takarítással, visszapakolással nem végzünk.”

Felsőváros önkormányzati képviselője örül annak, hogy a belső felújítás és az épület homlokzatának, valamint külsejének a megújulása megtörténhetett, de mint mondta, további munkálatokra is szükség lesz az elkövetkező években a város legrégebbi óvodájában. „Az egyik sarkalatos pont a tetőszerkezet, amelyet többször bejártam az intézmény igazgatójával, illetve a pince és a szennyvíz-hálózat felújítása is meg kell, hogy történjen néhány éven belül. 

Az óvodai beruházás mellett még öt utca felújítására is sor kerül idén Felsővárosban.  A Rozgonyi Piroska és az Ond utcában a csapadékvíz-elvezetési problémákat oldják meg és ezt követően új aszfaltréteget kapnak, a Kund, a Mester és a Cento utcákra pedig új kopóréteg kerül. A munkálatok október végére, november közepére mindenhol befejeződnek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >