Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: a PAFC is simán megvolt
Vidi: a PAFC is simán megvolt Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. szeptember 01.

Image

A labdarúgó NB I idei 6. fordulójában a százszázalékosan menetelő, listavezető Videoton a megyei rivális Puskás Akadémiát fogadta a Sóstói Stadionban. A papírforma alapján elöljáróban ez egy tipikus "országos 1-es" meccsnek tűnt, s végül az is lett. A 3-0 -ás piros-kék siker azt jelentette, hogy a mezőny továbbra is a fehérvári csapat hátát nézi, a két alkalommal betaláló, újabb helyi rekordot döntő Nikolics pedig jó ütemben robog harmadik gólkirályi címe felé.
 
A Puskás korábban a Vidi fiókcsapata volt, így nem csoda, hogy mindkét oldalon rengeteg olyan játékos található, akik játszottak a másik félnél. Nem kétséges, hogy a Videoton jóval erősebb, mint a PAFC, az eddigi két első osztályú randevújukat a piros kéket 3-0 -ra, illetve 3-1 -re nyerték meg. A fentiek szellemében nem csoda, hogy rögtön kapujához szögezte ellenfelét a hazai gárda, Nikolics pillanatok alatt megszerezhette volna a vezetést, de Danilovics védte lövését.
 
A 6. percben ismét ők ketten voltak a főszereplők, amikor Gyurcsó szabadrúgása után Juhászt Harsányi vitte földre szabálytalanul, 11-es! A büntetőt Nikolics félmagasan a bal sarokra lőtte, Danilovics bravúrral a kapufára tolta a labdát!
 
A 26 percben már ő sem tudott hárítani: Oliveira pontosan centerezett, Gyucsó pedig közelről a hálóba bólintott, 1-0! Remek kis akció volt! A bekapott találatot követően Kelic csúszott rá csúnyán Kovács István lábára, s mivel már volt egy sárgája, mehetett is zuhanyozni, Kassai játékvezető felmutatta neki a piros kártyát. 2 perc alatt igen nehéz helyzetbe került a PAFC, nem vitás.
 
Az első félidőben mégsem változott már semmi, mivel Danilovics többször is bravúrral védett, vagy éppen szerencséje volt a Puskás védelmének, így maradt reménye a második játékrészre. Ez a remény azonban csak a 69. minutumig volt remény, mert akkor Nikolics -javítva a kihagyott büntetőt és egyéb ziccereit- Gyurcsó csúsztatott fejese után kilépett a védők közül és laposan a bal sarokba lőtt, 2-0!
 
A magyar válogatott támadónak ez volt zsinórban a hetedik bajnoki meccse amikor legalább egy gólt szerzett, ez pedig újabb klubrekord! Egy másik helyi csúcsot is hamarosan ostromolhat a szerb-magyar csatár, mivel már az összesített fehérvári örökranglistán is a csúcs közelében jár a szerzett gólok tekintetében! Egy találattal még ezen a derbin közelebb került a rekordhoz, mivel a 76. percben is bevette Danilovics hálóját. Gyurcsó viharzott el a jobb szélen, a centerezés megint pontos volt, miként Nikolics is, aki az ötösről laposan lőtt a kapu közepébe, 3-0! Minden eldőlt, nem mintha korábban kérdéses lett vona a győztes kiléte...
 
Összességében a Videoton tükörsimán takarította be ezt a 3 bajnoki pontot is, magabiztosan menetel a tabella élén. Vannak még hibák a játékban, de láthatólag nagyon egyben van most a társaság, kiváltképp Gyurcsó szárnyalása és Kovács látványosan feljavult produkciója szembetűnő. Tavaly mindkettejüknek csak villanásaik voltak, idén eddig a hátukon viszik a gárdát, kiegészülve a gólvágó Nikoliccsal és a szintén nagyon magabiztos játékot mutató Juhásszal. Alapvetően mindenki hozza ami elvárható tőle, senki sem alibizik, mint a legutóbbi szezon jelentős részében a csapat fele.
 
Van játéka a Vidinek, van lendülete, s ami lefontosabb: van hite és látható önbizalma, ami alapvető egy eredményes csapatnál. A válogatott Eb-selejtezője okán most 2 hét szünet jön az NB I-ben, majd az idén nagyon stabil, eddig veretlen (2 győzelem, 4 döntetlen) Újpest látogat a Sóstóra szeptember 14-én vasárnap 16.30 -kor.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >