Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Átadták a katolikus karitász iskolatámogatási utalványait
Átadták a katolikus karitász iskolatámogatási utalványait Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2014. szeptember 03.

Image

A Magyar Katolikus Karitász évről-évre segíti azokat az iskolás gyermekeket nevelő családokat, akiknek az évkezdés komoly anyagi terhet jelent.

 

 

Az idei évben az adományoknak köszönhetően a karitász több mint 15 millió forinttal segíti az iskolásokat országszerte, több ezer diák részesül támogatásban, amelyet iskolatámogatási Erzsébet utalvány formájában kapnak meg a családok. Székesfehérváron is 1 millió forint értékben osztottak szét támogatást, amellyel 200 tanulót segítettek a Székesfehérvári Egyházmegyében. 

A fehérvári adományosztáson Spányi Antal megyés püspök, a karitász püspök-elnöke elmondta, hogy sok családnak már az alapvető felszerelések beszerzése is gondot jelent. A tankönyvek évről-évre növekvő költsége, az alapvető felszerelések beszerzése olyan gond, amely természetszerűleg a gyermekekre is hatással van. Ezért a karitász egyházmegyei központjai a támogatás keretében diákonként 5.000,- forintos utalvánnyal, illetve tárgyi adományokkal segítik a családokat. 

A Magyar Katolikus Karitász szeptemberben elindította az 1356-os adományvonalat, és az erre érkező hívásokból befolyt összeget szintén az iskolás gyermekeket segíti. Egy hívás 500 forint támogatást jelent a gyermekeknek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >