Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kilenc kamera vigyázza ezentúl a Hübner András utcát és környékét Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 05.
Jövő hétre a területen elhelyezett valamennyi kamera működik majd a Palotaváros északi részében. A lakossági kéréseket meghallgatva Viza Attila önkormányzati képviselő kezdeményezte a közbiztonsági helyzet javítását célzó intézkedést. A kilenc kamera felszerelése és üzembe helyezése múlt héten megkezdődött, amelyek – az Önkormányzati Informatikai Központ ígérete szerint – jövő héttől már folyamatosan működnek is. Minderről csütörtökön helyszíni sajtótájékoztatón számolt be a terület képviselője.

 

 

Székesfehérváron tavaly kezdődött meg a térfigyelő kamerarendszer nagyszabású bővítése, idén elkészült egy korszerű kamerafigyelő központ és az elkövetkező hónapokban számos közterületet szerelnek még fel új, modern kamerákkal. A városban jelenleg közel 40 jó minőségű képet adó térfigyelő kamera működik, ez a rendszer még 30 új kamerával bővül a közgyűlés döntése értelmében.

A Hübner András utca környékén több bejárás, számos rendőri intézkedés alátámasztja a térfigyelő kamerák szükségességét. Viza Attila, a terület önkormányzati képviselője éppen ezért örömmel mutatta csütörtökön a már felszerelt kamerákat, valamint azt, hogy a területen folyamatosan dolgoznak a szakemberek ezek üzembe helyezésén.

 


 

„Az Önkormányzat célja a közbiztonság további erősítése többek között azzal, hogy bővítjük folyamatosan a kamerahálózatot és fejlesztjük a közterületen rögzített képeket éjjel-nappal figyelő központot. Palotaváros északi részén sajnos régóta vannak konfliktushelyeztek, az emberek szubjektív biztonságérzetét zavaró jelenségek. Éppen ezért örülök, hogy az elsők között ezen a területen bővülhet a kamerarendszer. A tervezett 6 helyett 9 full HD kamera működik, amelyek éjszaka is képesek olyan minőségű felvételt készíteni, amelyeken felismerhetőek az esetleges bűnelkövetők. A térfigyelő rendszer reményeim szerint segíti a rendőrség munkáját, valamint visszatartó erővel bír a szabálytalanságok elkövetői és a közrend megzavarói felé. Ezzel pedig békességet teremt a Hübner András utcában és környékén.” – mondta Viza Attila, a 8. számú választókörzet önkormányzati képviselője.

Mint elhangzott, jövő hétre nemcsak a felszerelése, hanem az üzembe helyezése is lezárul a 9 térfigyelő kamerának, amelyeket 0-24 órában figyelnek a Városházán működő központban. Ezt követően – a közgyűlés döntésének megfelelően – további városrészekben, így a Széchenyi úton és a Köfém lakótelepen folytatódik a térfigyelő rendszer bővítése.

 


 

„Székesfehérvár Önkormányzata ezév elején hirdetett meg egy közbiztonságot erősítő programot, amelyre a korábbi években erre a területre biztosított támogatásokon túl is mintegy 80-90 millió forint közötti összeget fordít idén. Ennek része a júniusban átadott új térfigyelő központ, a kamerák számának nagyarányú bővítése és a közterület-felügyelők számának növelése is.” – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >