Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
FEHÉRVÁR SZALON 2014 - SZEPTEMBER VÉGÉIG VÁRJÁK A PÁLYAMUNKÁKAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 05.
Székesfehérvár képzőművészeti életének évtizedek óta fontos eseményei azok a kollektív tárlatok, ahol a közönség egy kiállításon, összefoglalóan kaphat képet a város kortárs alkotóiról, az őket foglalkoztató kérdésekről, a művészet technikai, technológiai fejlődéséről. A kétévente Fehérvár Szalon néven megrendezett kiállítások közül az idei a tizenegyedik. A korábban váltakozó helyszíneken megrendezett tárlatokat immáron harmadik alkalommal a Kossuth utca és a Táncsics utca sarkán álló bank (korábban Volksbank ma Sberbank) reprezentatív galériája fogadja be.
 
 
A kiállításra képző-, ipar- és fotóművészeti alkotásokat várnak a szervezők, témamegkötés nélkül.
 
A pályázat nyilvános: minden Székesfehérváron élő, vagy a városban dolgozó, illetve Fehérvárhoz kötődő (a városban tanult, dolgozott, a város művészeti életében részt vevő) alkotó pályázhat. A szervezők örömmel veszik fiatal, kísérletező, illetve kiállításokon ritkábban szereplő alkotók jelentkezését. A tárlat jó lehetőség fiatal alkotóknak közönséggel való találkozására is.
 
Egy-egy művész 3 db különálló alkotást, vagy 1 db, legfeljebb 3 darabból álló sorozatot adhat be.
 
(A zsűri fenntartja a jogot, hogy a sorozatot megbontsa.) A legfeljebb 2 éve készült, fehérvári önálló vagy csoportos tárlaton még be nem mutatott alkotásokat, kérjük kiállításra kész állapotban átadni! A nem installálható, nem kiállítás-kész, valamint a beadási határidő után behozott művek nem kerülnek átvételre/zsűrizésre. A beadás ideje: 2014. szeptember 29. hétfő 10-14 óráig és szeptember 30. kedd, 12 – 16 óráig A beadás és a kiállítás helyszíne: a Sberbank Magyarország Zrt. Galériája (8000 Székesfehérvár, Táncsics Mihály u. 7.)
 

 
A kiállításon való bemutatásról és a díjak odaítéléséről független (a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által kiválasztott szakemberekből álló) szakmai zsűri dönt. A zsűri értékelése ellen a pályázók nem emelhetnek kifogást.
 
Díjat adományoz Székesfehérvár Megyei Jogú Város és Fejér Megye Önkormányzata, valamint jelentős művészetpártoló székesfehérvári vállalkozások is támogatják a kiállítást: díjat ad a Videoton Holding Zrt., a Videoton Dolgozókért Alapítvány, a Kirst Optika, és az Alpha-Vet Kft.
 
A kiállítás ünnepélyes megnyitására és a díjak átadására 2014. október 9-én, csütörtökön 17 órakor kerül sor, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester mond köszöntőt.
 
A kiállítás 2014. október 31-éig tekinthető meg a bank nyitvatartási idejében.
 
További információ Tunyogi Gábortól kérhető a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény 22/329-431-es telefonján, valamint e-mailben a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >