Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Volán és Alba vereségek
Volán és Alba vereségek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. szeptember 08.

Image

Egyaránt vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen vasárnap az Alba Fehérvár kosárlabda csapata és a Fehérvár AV19 jégkorong együttese. A kosarasok a nagyváradi Antonio Alexe emléktorna zárónapján kaptak ki 76-68 -ra a szerb Metalac Valjevo gárdájától, s lettek harmadikok, míg a hokisokat az Ifj. Ocskay Gábor emléktorna döntőjében 5-2 -re verte az Olimpija Ljubljana, így a második helyen végeztek.
 
Az Alba "palánkharcosai" szoros csatát vívtak a jó erőkből álló Valjevóval, a négyből három harmadot meg is nyertek, ám a harmadik játékrészt nagyon (27-10 -re), elbukták, s ez döntőnek bizonyult. Az új fiúk közül Melvin 16, Kromah 11 pontot szórt, egyre bíztatóbb a produkciójuk.
 
A csapat alakul, s a bajnokságig hátralévő hetekben még van is idő a most érkezett játékosok beépítésére, valamint a szintén új tréner, Marcel Tenter taktikájának begyakorlására.
 
A jégkorongosoknál az EBEL küzdelmei már az előttünk álló hét végén megkezdődnek, így talán még időben jött az Ocskay-emléktornán a Ljubljanától elszenvedett 5-2 -es pofon. Bár a felkészülési időszakban többnyire győzelemmel hagyta el a küzdőteret a Fehérvár AV19, ebből a vereségből lehet, s kell is tanulni.
 
A meccs első fele a Voláné volt, ám a korai vezetés után hamar egyenlített a szlovén gárda, majd miután a hazai helyzetek kimaradtak, fordított az Olimpija, s a fehérvári egylet már nem tudott újítani. A hazai gólokat Wehrs és Bartalis ütötték.
 
A főpróba nem sikerült, de pénteken kezdődik az előadás, amikor a Villach látogat a Raktár utcába (19.15), akkor lehet javítani, majd vasárnap már egy bécsi kirándulással (17.30) robog tovább az osztrák liga küzdelemsorozata az AV19 számára.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >