Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újabb sikeres évet tudhat maga mögött a KÉPES Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2014. szeptember 08.

Image

Szombaton reggel a Rákóczi Utcai Óvodában nyitották meg a KÉPES Program keretében meghirdetett önkéntes napot. A vállalati, önkormányzati és civil szektor összefogásán alapuló program keretében idén öt óvoda 23 vizesblokkja újult meg. Ezekben az intézményekben végeztek önkéntes munkát a cégek és az önkormányzat képviselői, akik többek között udvarrendezésben vettek részt és festettek is.

 

 

A 2014-es évben öt óvoda vizesblokkjai újultak meg a KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program keretében. A 2013-ban életre hívott program célja, hogy a résztvevő vállalatok, szervezetek Székesfehérvár önkormányzatával közösen újítsák fel a város óvodáit. Az együttes felelősségvállalás stratégiája egy olyan innovatív, első alkalommal megvalósuló kezdeményezés, amely optimális megoldást nyújt a résztevők számára, hiszen a különböző tevékenységi körnek, szaktudásnak, kapcsolati tőkének és hatáskörnek köszönhetően a vállalatok összességében jóval többre képesek, mint önálló CSR tevékenységük során.

 


 

Az idei évben az Árpád Úti Óvoda, az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodája, a Napsugár Óvoda, a Szivárvány Óvoda Püspökkertvárosi Tagóvodája, valamint a Rákóczi Utcai Óvoda vizesblokkjai kerülnek felújításra. Az összesen 23 darab vizesblokk felújítási munkálatait a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. végezte. A munkálatok már javában zajlanak, a tervek szerint december végére mindegyik óvodában befejeződnek a felújítások és birtokba vehetik a gyerekek a megújult vizesblokkokat. 

A programban 17 különböző tevékenységű vállalat, illetve Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata vesz részt. A résztvevők 2014. szeptember 6-án egy önkéntes nap keretében ünnepelték meg a program sikerét és a már elkészült felújításokat. 

 


 

A program résztvevői hosszú távú összefogást terveznek, melynek célja, hogy a város összes óvodája felújításra kerüljön.  A 2015-ös év tervei már körvonalazódnak, a szándék szerint további vállalatok, szervezetek csatlakoznak a programhoz, így újabb óvodák szépülhetnek meg a városban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >