Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Osztatlan sikert aratott a magyar gulyás Opolében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 08.

A Hotel_Vadászkürt háromfős csapata képviselte városunkat az opolei VI. Ízek Fesztiválján augusztus 29. és szeptember 1. között. Lengyel testvérvárosunkban Boda János főszakács 400 főre főzött magyaros gulyást és 350 főre tarhonyás Bakonyi sertés tokányt. A magyar konyha most is osztatlan sikert aratott.

 

 

A háromnapos gasztronómiai rendezvényen a Hotel-Vadászkürt háromfős szakácskülönítménye képviselte városunkat: Solti Tamás, a Hotel Vadászkürt szállódavezetője, kollégája Koncsek Zétény, valamint Boda János, akit főszakácsnak kértek fel.   

A Vadászkürt csapata két napon át csángó népzenére, csikós ruhában főzte első nap a magyaros gulyást, második nap a tarhonyás Bakonyi sertés tokányt, ami a lengyel emberek körében tovább öregbítette a magyar konyha hírnevét. A magyar ízek mellé a székesfehérvári Hegedűs pince borait kínálták. A csapat beszámolójából kiderült, hogy több opolei vendég magyarul köszönte meg az ételt, és voltak, akik képeslapot küldtek Székesfehérváron élő barátaiknak.

 

 


 

A fehérvári csapatot megérkezésük után Opole város polgármestere, Ryszard Zembaczynski is fogadta a városházán, ahol kötetlen beszélgetés keretében tolmácsolták Székesfehérvár valamint az önkormányzat üdvözletét.

Utolsó napon a székesfehérváriak meghívták Opole főzőcsapatát a X. Lecsófőző vigasságokra, amelyen ismét összemérhetik – immár lecsófőzésben – gasztronómiai tudásukat a székesfehérváriak és az opoleiek.

 

 


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >