Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
GRIPENEK IS ÉRKEZNEK A BÖRGÖNDI REPÜLŐNAPRA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 12.

Image

Szeptember 14-én vasárnap ismét nagyszabású rendezvény helyszíne lesz a Börgöndi repülőtér. A repülés szinte minden ága képviselteti magát: ejtőernyősök, sárkányrepülők, vitorlázó repülők égen és földön láthatóak lesznek. A Magyar Honvédség Gripen vadászgépei pedig mintegy negyed órás bemutatót tartanak. Egész napos családi kikapcsolódás a repülőnap, hiszen színpadi és gyerekprogramok, hagyományőrzők bemutatója és sok más érdekesség várja a látogatókat.
 
 
Láthatnak a nézők igazi repülőgép-ritkaságokat is, ilyen lesz például az L29 Delfin sugárhajtású vadászgép, amely hosszú ideig volt a magyar légierő kiképzőgépe.
 
 
 
Az oldtimer gépek iránt érdeklődők számára az R-18 Kánya típusú repülő kínál igazi különlegességet. Számos egyéb gép megismerése mellett sétarepülést is kínálnak a közönségnek több légi járművön, például helikoptereken, kisebb gépeken, illetve az igen népszerű Li-2-es repülőn.
 
A földön is lesznek különféle programok, bemutatókat tartanak a II. világháborús hagyományőrzők, megjelennek a magyar légierő szárazföldi alakulatai, illetve külön színpadi programokkal készülnek a családok szórakoztatására.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >