Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vízifociban is győzött a Vidi
Vízifociban is győzött a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. szeptember 15.

Image

Két veretlen csapat, a meccs előtt hibátlanul menetelő, listavezető Videoton és a veretlen, de inkább döntetleneket gyártó Újpest találkozott egymással a Sóstói Stadionban az NB I 7. fordulójában. Mivel a meccs előtt 1 órával leszakadt az ég, s folyamatosan zuhogott az eső, az alácsövezett, vízelvezetős pálya sem bírta a terhelést, a játéktér nagy része víz alatt állt a kezdésre.
 
A rangadón így jobbára csak a futballra alig emlékeztető bírkózás, burleszk folyhatott. A körülményekhez a Videoton alkalmazkodott jobban, a vízben is kijött nagyobb tudása, s összességében simán nyert 2-0 -ra.
 
Az első félidőben először a hazai együttes alakított ki néhány lehetőséget, majd az Újpest vettw át a vízifoci irányítását, de ziccerek csak esetlegesen alakultak ki. Ezekből nem esett gól, egészen a 38. percig, amikor egy gyorsan elvégzett bal oldali Stopira beadást majdnem a szögletzászlótól ívelt a kapu elé Oliveira. A beadásra mintaszerűen érkezett Juhász Roland, aki az ötösről fejelt szép mozdulattal félmagasan Balajcza kapujának jobb sarkába, 1-0 !
 
A folytatásban is derekasan küzdöttek a körülményekkel az együttesek, de az első félidőben már nem változott az eredmény. Ellenben a másodikban! Nem is kellett rá sokat várni.
 
Az 50. minutumban Kovács hozta játékba Gyurcsót, s bár elsőre megállt az Újpest 16-osának előterében a labda, a válogatott játékos a bal oldalon érkező Nikolics elé tudott passzolni, aki 6 méterről jobbal a rövid sarokba lőtt, 2-0! Az újabb gól előcsalogatta a napot is, masszív 2 és fél órás felhőszakadás után szépen kitisztult az idő. Igaz, ettől nem lett jobb a pálya talaja, de legalább nem romlott tovább a helyzet.
 
A hátralévő időben még Gyurcsónak, Viníciusnak, Trebitocnak és Kleinheislernek is akadt nagy helyzete, míg a másik odlalon csak egy igazán veszélyes szituáció alakult ki, így megállapítható, hogy a 2-0 -ás végeredmény egyértelműen a vendégekre nézve hízelgő.
 
A Videoton tovább robog, hétből hét meccset nyert és vezeti a bajnoki tabellát, míg az Újpest elvesztette veretlenségét és készülhet a Fradi elleni rangadóra.
 
A fehérvári együttesnek sem lesz sétagalopp a következő mérkőzése, mivel az eddig tudása alatt teljesítő, hazai pályán mindig veszélyes Haladáshoz látogat Szombathelyre szeptember 20-án szombaton 18.30 -kor.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >