Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Elverték a Volánt, nyert az FKC
Elverték a Volánt, nyert az FKC Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. szeptember 15.

Image

Pénteki, nyitófordulós hazai sikere (4-3 a Villach ellen) vasárnap alapos verést kapott az EBEL-ben a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. A Volán 0-1 után még hamar egyenlíteni tudott Sikorcin góljával a Vienna Capitals otthonában, ám a bécsiek ezt követően zsinórban ötöt vágtak a tétmeccsen nem túl jól debütáló Josh Robinson ketrecébe, így hiába talált be a hajrában kétszer is az AV19, végül simán nyertek a házigazdák 6-3 -ra. A fehérvári sportrajongók kedélyállapotán az FKC női kézilabdázói javítottak, akik remek második félidei produkciójuknak köszönhetően saját otthonában verték 24-19 -re a Vácot.
 
Az első harmad gyors gólváltással indult, az 5. percben 1-1 -re álltak a csapatok. Ekkor aztán nagy nyomás alá helyezte a magyar egylet kapuját a Capitals, s gyorsan visszavette a vezetést, majd 3-1 -re módosított még a játékrész vége előtt. Az első 20 perc 13-3 -as kapuralövési mutatója ezt támasztja alá.
 
A folytatásban próbált visszakapaszkodni a Volán, de a második harmadban is egyszer a hazaiak tudtak betalálni. 1-4 után már sejthet ő volt, hogy ez nem a fehérvári egylet meccse lesz. Nem is lett az. Még kettőt berámolt a záró játékrész elején a Vienna, majd a hajrában hiába ütött kettőt gyorsan két emberelőnyös szituációból LoVecchio (a Volán Facebook oldala szerint Wehrs és Sarauer), 1-6 után csak kozmetikázni sikerült az eredményen. Két meccs után 1-1 győzelem és vereség a Volán mérlege.
 
Rob Pallin vezetőedző legényei legközelebb pénteken (szeptemre 19, 19.15 -kor) a Klagenfurt otthonába látohatnak. Az sem lesz habkönnyű kirándulás...
 
Az FKC női kézilabdásai egy-egy győzelem és vereség után látogattak egyik legnagyobb riválisuk, a Vác otthonába, s -ahogy az elmúlt időszakban majdnem mindig- most is jól szerepeltek, 12-12 -es félidőt követően 24-19 -re győztek! A siker kulcsa a jól szervezett, főleg a második félidőben kiválóan muzsikáló védekezés volt.
 
Ebben a 30 percben a hazaiak mindössze 7 alkalommal tudták bevenni Kiss Éva kapuját, ami mutatja a hátsó alakzat remek munkáját.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >