Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kerékpártárolót adtak át a Vasvári Gimnáziumban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. szeptember 15.

Image

Biztonságos, zárható kerékpártárolót adtak át a Vasvári Pál Gimnáziumban. A harmincnyolc bicikli elhelyezésére alkalmas tárolót dr. Kovács Zsolt és Mészáros Attila önkormányzati képviselők támogatásával alakították ki az intézmény udvarán.
 
 
Régi igény teljesült a Vasvári Pál Gimnáziumban a kerékpártároló átadásával. Az intézmény diákjai és pedagógusai, dolgozói közül többen közlekednek biciklivel, ám a járműveket eddig csak az udvarra nyíló hátsó ajtó közelében, az árkádoknál, illetve a fal mellett tudták tárolni. A vasút felöl nyitott, védtelen területről azonban számos alkalommal ellopták a kerékpárokat.
 
Ez a probléma mostantól megoldódik, hiszen az udvar tornaterem felöli részén kialakítottak egy harmincnyolc beállásos, több méter magas kerítéssel körbevett, zárható területet, ahol a jövőben biztonságosan tudják tárolni a kerékpárokat. Az 1,3 millió forintos beruházás dr. Kovács Zsolt és Mészáros Attila önkormányzati képviselők támogatásával valósult meg.
 
„Fontosnak tartjuk, hogy intézményeinket, köztük a Vasvári Pál Gimnáziumot a lehetőségeink szerint fejlesszük. A fiatalok közül szerencsére nagyon sokan közlekednek kerékpárral, de sajnos az elmúlt időszakban több lopás is történt. Az iskolaigazgató, Horváth József segítséget kért tőlünk. Bízom abban, hogy a tárolót nagyon sokan fogják majd használni, és valóban megszűnnek a problémák.” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Mészáros Attila képviselő, tanácsnok.
 
Horváth József igazgató köszönetét fejezte ki a képviselők támogatásáért, mellyel régóta húzódó problémát sikerült megoldani.
 
Elmondta: a lopásokat elkövetett, vélhetően külső személyek nagy bosszúságot okoztak a diákoknak, a szüleiknek és az intézménynek is. Ezután azonban a tulajdonosok biztonságosan tudják majd elhelyezni a járműveket.
 
Mészáros Attila bejelentette továbbá, hogy több intézmény jelezte igényét zárható kerékpárbeállók kialakítására, így a beruházásokat a jövőben is szeretnék folytatni.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >