Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Triatlon toborzót tart az IRONTEAM SE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 16.

Image

A székesfehérvári IRONTEAM Szabadidő és Tömegsport Egyesület egyedülálló módon, „Úszó és Triatlon Suli” néven úszásoktatást és triatlon utánpótlást indít 2014.október 1-től – tájékoztatott az egyesület.

 

 

Az IRONTEAM Szabadidő és Tömegsport Egyesület - Székesfehérváron a jelenleg egyetlen triatlonnal foglalkozó sportegyesület - szakedzők irányítása mellett több korosztály számára szeretné bemutatni és elérhetővé tenni a triatlon sportág által biztosított folyamatos, pozitív fizikai, egészségügyi, mentális, és társadalmi fejlődési lehetőségét.

Figyelembe véve a triatlon sportág összetettségét, az egyesület egy speciális utánpótlás-nevelő programot fejlesztett ki a fiatalok számára, amelynek mottója a „leg, leg, leg”. Mivel fiatal korban a leghatékonyabb az adott sportágak szakági mozgásformáinak elsajátítása, így mind az úszás, mind a kerékpár, mind pedig a futás esetében külön-külön szakedzői oktatásban és sportszakmai képzésben vehetnek majd részt a fiatalok. A „leg, leg, leg” mottó tehát arra utal, hogy az egyesület által kifejlesztett utánpótlás programban a triatlon mindhárom számát a legjobb időben, a legjobb helyen és a leghatékonyabban sajátíthatják el majd a program résztvevői.

A toborzó időszak szeptember 15-től, október 1-ig tart. Ez idő alatt szeretnék minél több fiatalnak bemutatni a triatlont, amely gyors és töretlen virágzásának köszönhetően 2000 óta már az olimpiai sportágak között szerepel. Az iskolák és egyéb közintézmények vezetőivel, valamint a testnevelő tanárokkal történő közös egyeztetés után, a lehető legtöbb helyen a tervek szerint megrendeznek egy úgynevezett „Triatlon Nap”-ot, amelynek keretén belül sor kerülne egy bemutatkozással és tájékoztatóval egybekötött triatlonos filmvetítésre, valamint egy kerékpáros ügyességi és egy „mini duatlon” verseny lebonyolítására is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >