Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Különdíjas a Pillangó Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 17.

Image

Különdíjat nyert a Vörösmarty Színház Pillangó című előadása a Vidéki Színházak Fesztiválján. Az elismerést az előadás rendező-koreográfusa, Horváth Csaba vette át a Thália Színházban. Benedek Mari jelmeztervezőt pedig a legjobb jelmezért járó díjjal jutalmazták.
 
 
Szeptember 6-a és 13-a között rendezték meg a Vidéki Színházak Fesztiválját a Thália Színházban. A hagyományosnak számító évadnyitó programban a közönség nyolc nagyszínpadi és három stúdióelőadást láthatott, amelyeket öttagú zsűri értékelt több kategóriában.
 
A fesztivált nyitó nagyszínpadi előadás a Vörösmarty Színház Pillangója volt: szeptember 6-án tekinthette meg a budapesti közönség Horváth Csaba rendezését. A szeptember 16-ai díjátadón a szakmai zsűri döntése alapján különdíjat nyert az előadás.
 
„Hatalmas elismerés ez a színháznak, a műfajnak, az írónak, minden alkotónak. A Pillangó nem egy hagyományos prózai előadás, hanem egy innovatív produkció, amely nemcsak Székesfehérváron, hanem Budapesten is sikert aratott” – mondta a díjátadó után Horváth Csaba rendező-koreográfus.
 
A legjobb jelmezekért járó díjat Benedek Mari vehette át a Pillangó és a kecskeméti színház Hosszú út az éjszakába című előadás jelmezeiért.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >