Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Öko-udvart avattak a Tóvárosi Általános Iskolában
Öko-udvart avattak a Tóvárosi Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 18.

Image

Hermann Ottó nevét vette fel az az öko-udvar, amit a 40 éves Tóvárosi Általános Iskolában avattak. Az udvar célja, hogy az iskola falain belül, de ne az osztályteremben ismerkedjenek a gyerekek az őket körülvevő élővilággal. Az ünnepségen részt vett a városrész önkormányzati képviselője, Mészáros Attila is.

 

 

Az udvart körülfogó ablakokban a Sárvíz Természetvédelmi Körzet növény- és állatvilágát idézik a színes fotók, ismertetők, a magyar név mellett mindenhol szerepel a latin kifejezés is. Az udvar túlsó felében a Dunántúl nevezetes fáiból rönkbemutató, dézsákban gyógy- és fűszernövények, az ablak alatt kitömött állatok: aranysakál, kárókatona, fácán. 

A hetedik éve öko-szemléletet tanító Tóvárosi Általános Iskolában ez az udvar azt szolgálja, hogy megismerjék, elmélyüljenek a természet ismeretében a gyerekek - mondta Szűcsné Sajtos Katalin igazgató az avatóünnepségen. Hangsúlyozta, hogy évről-évre szeretnék bővíteni a kültéri bemutatót egy-egy új tájegységgel: a Sárvíz megismerése után a Mezőföld következik. A sablonos oktatást felváltja az élményre épülő komplex tanítás. A gyerekekkel az élővilágon túl megismertetik a hagyományos szakmákat, táncokat, népdalokat is.

 


 

Az intézmény vezetője megköszönte a jelenlévőknek a széleskörű összefogást: a szülők, kollégák és gyerekek munkáján túl a székesfehérvári természetvédő civil szervezetek segítségét, valamint a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola közreműködését abban, hogy esővédővel felszerelt nagyméretű táblákon mutathatják be a tanításhoz szükséges fotókat, leírásokat. 

Az ünnepség végén az iskola tanárai és igazgatója az udvar kövezetébe egy időkapszulát is elhelyeztek: több más mellett a gyerekek rajzaival, fogalmazásaival, a tantestület fotójával, az iskola évkönyvével, és jubileumi karkötőjükkel. Az időkapszula elhelyezésével azt az ajánlást tette Szűcsné Sajtos Katalin, hogy 10 év múlva, vagyis a félévszázados ünnepségen nyissák ki akkori munkatársai, hogy az őket követők ismerjék meg és vigyék tovább az általuk felállított értékeket.    

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >