Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kutatók éjszakája Székesfehérváron
Kutatók éjszakája Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 26.

Image

Immár hagyomány, hogy szeptember utolsó péntekén rendezik meg a Kutatatók éjszakáját - idén kilencedik alkalommal. Székesfehérváron a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló, az Óbudai Egyetem és a Progressio Mérnöki Iroda Kft. kutató laboratóriuma várja a természettudományok iránt érdeklődőket.

 

 

A Kutatók éjszakája az ország egyik legjelentősebb tudományos ismeretterjesztő eseménye. Ezen az éjszakán a felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek nyitják meg kapuikat, hogy közelebb hozzák az érdeklődőkhöz az egyes tudományterületek érdekességeit és aktualitásait. A Kutatók éjszakája ingyenes programokkal, érdekes látnivalókkal egyre több érdeklődőt vonz évről-évre. Ebben az évben három helyszín várják a székesfehérváriakat. 

A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló munkatársai szeptember 26-án 17.30 – 18.30 óráig, majd 21.00 – 23.00 óráig várják távcsöves bemutatóval az érdeklődőket a kupolában. 18.30 órától A Szabadművelődés Házában és a Csillagvizsgáló teraszán kezdődnek az ismereterjesztő előadások, amelyek váltják egymást 23 óráig folyamatosan.

A részletes program megtekinthető:

http://aszmh.hu/aszmh/esemenyek/kutatok-ejszakaja-megnezheti-az-egbolt-kepeskonyvet/ 

Helyszín: Székesfehérvár, Fürdősor u. 3.


Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar – Mérnöki Intézete és az Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete a robotok világába kalauzol, megmutatják, hogyan készül a térkép mérőszalag nélkül lézeres technikával, lesz látványos fény graffiti, és a legkisebbeknek játszóház.

A részletes program megtekinthető:

http://www.kutatokejszakaja.hu/2014/esemenynaptar/index.php?menu_id=4&hely=182

Helyszín: Székesfehérvár, Pirosalma u. 1-3.


A Progressio Mérnöki Iroda Kft. Kémiai, Környezetvédelmi- Technológiai Kutató Laboratóriuma ünnepélyes avatását kötötte össze a Kutatók Éjszakájával. Az ország egyik legkorszerűbben felszerelt laboratóriumában a szerves kémiai analitika modern gépeit, berendezéseit nézhetik meg az érdeklődők munka közben. A laboratórium bemutatását végző dr. Kaleta Zoltán okleveles vegyészmérnök azokat invitálja, akik kíváncsiak fő kutatási területeikre: példaként emelte ki, hogy az élelmiszerekben lévő számos adalékanyag meghatározható műszerekkel (még a pálinkák egyes aromaanyagai is), és tájékoztatást adnak arról is, hogy a különféle vitaminanyagok előállíthatóak élelmiszeripari hulladékanyagok felhasználásával. A Kutatók éjszakáján jelen lesz dr. Bartha László, a Pannon Egyetem tudományos kandidátusa is.

Kezdési időpont: 2014. szeptember 26-án 18 óra

Helyszín: Videoton Oktatási Központ

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >