Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Bajnokot vertek az FRC rögbisei Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. szeptember 22.

Image

Bravúros 34-12 -es győzelmet aratott a Fehérvár Rugby Club újonc férfi csapata a legutóbbi bajnok Velencei Kék Cápák ellen az NB I-ben. A Köfém pályán lejátszott öszecsapás remekül kezdődött a lelkes, fiatal hazi együttes szempontjából, ugyanis már az első percben Őrsi Dávid mintegy 30 méterről eleresztett 3 pontos dropp-rúgásával (a rúgó a labdát leejti és amikor az felpattan, akkor lövi el) megszerezte a vezetést, amire nem sokkal később újabb 7 pontot pakolt.
 
 
A 7. percben újból Őrsi villant, 5 pontos céljával + 2 pontos jutalomrúgásával 10-0 -ra vezet a Fehérvár, ami alapjában meghatározta a meccs további menetét. A 22 percben Szabó Gergely csapatkapitány törte át a Kék Cápák védelmi vonalát, ami 5 pontot ért, ráadásul a jutalomrúgást is értékesítette, plusz 2 egység! A Velence szépített, 7 pontot ért el Bukodi Bendegúz jóvoltából, így 17-7 -es részeredménynel fordulhattak a csapatok a félidőben. A második játékrész a Velence erőteljes támadásaival kezdődött.
 
Ekkor egy lest követően büntető rúgáshoz jutott a Fehérvár, amit Őrsi újra értékesíteni tudott, s ezzel a 3 ponttal 20-7 -re módosult az eredmény az FRC javára. A folyatásban a bajnok velencei csapat szinte a célterületéhez szegezte az újonc Fehérvárt, s erős nyomásának meg is lett az eredménye, Kerner Krisztián jóvoltából 5 pontos célt szerzett, 20-12!
 
Nem tört meg a hazai alakulat, mielőtt nagyon meleggé vált volna a helyzet számára, Szabó András egy sok passzos center játékot követően 5 egységgel növelte a fehérvári előnyt, a jutalom rúgásból pedig Őrsi ez további kettővel toldotta meg, 27-12.
 
Ekkor jött Simon Zsolt, az FRC nagy öregje, aki egy ellenfél által rúgott labdát megszerezve negyven méteres sprintjét követően a jókor érkező Molnár Istvánnak passzolt. Ő három embert is felborítva középre futott, s ez végül 5 pont + 2 pontot ért Szabó jutalom rúgásával együtt. 34-12 nél végleg eldőlt a mérkőzés sorsa.
 
Olyannyira, hogy a lefújásig ez maradt az eredmény. A kiemelkedő formában játszó Őrsi vezérletével nagyon fontos győzelmet aratott tehát az újonc Fehérvár a címvédő ellen az NB I. kiegyensúlyozott mezőnyében. A klub kadet és junior csapatai is pályára léptek, mégpedig Kecskeméten.
 
A Kuparendszerű 2. fordulóban mindkét FRC-s csapat a 3. helyen végzett - tájékoztatott Gyolcsos Ferenc ügyvezető alelnök, edző.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >