Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Argentin marhahúsgombóc volt az idei nyertes lecsó titka
Argentin marhahúsgombóc volt az idei nyertes lecsó titka Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 22.

Image

Kezdett sötétedni, amire a korona az idei lecsókirálynő fejére került. A kora reggel óta talpon lévő csapatok képviselői mégis feledve a fáradtságot, jó hangulatban várták a nagyszínpadnál az eredményhirdetést.

 

 


Idén közel 600 csapat nevezett a lecsófőző versenyre – munkatársak, egyesületek, baráti közösségek. Dr. Cser-Palkovics András polgármester megköszönte mindenkinek a részvételt, a jó hangulatot, és emlékezett a 10. jubileumát ünneplő lecsófesztivál kitalálójára, Sipos Józsefre, „Sipire”, aki most ha onnan fentről lenéz ránk, nagyon elégedett lehet a hagyomány megőrzésével.

 


 

 

Székesfehérvár polgármestere a jubileum kapcsán kupát adott át a székesfehérvári tűzoltók csapatának, ahogy mondta: „10 éve főznek és vigyáznak ránk.” Ezt követően a lecsófesztiválon résztvevő testvérvárosaink és partnertelepüléseink, Opole, Csíkszereda és Gyergyószentmiklós csapatait is köszöntötte.

A zsűri elnöke, Polgár János úgy értékelte az idei felhozatalt, hogy soha ilyen magas színvonalú gasztronómiai élményt nem szereztek még neki a fehérváriak a 10 év alatt. Az általuk megkóstolt lecsók 70 százalékát első osztályúnak minősítette. Ennek megfelelően nagyon nehéz dolguk volt, a főzőcsapatok közül a versenybe is benevező 30 résztvevőből 20 csapat sorszámát választották ki, és tették egy serlegbe. Ezek sorrendjét a vakszerencsére bízva döntötték el. A helyezések sorrendje úgy lett rangsorolva, ahogyan azt Székesfehérvár szépségkirálynője, Antal Bettina húzta ki a serlegből. 

A legszebb tűzhely díját a Videoton 113-as csapata kapta, népi jellegű miliőt varázsoltak főzőhelyükre szalmabálából, napraforgóból, szőlővenyigéből.

 


 

A közönségszavazatot egy győri fiatalember, Ódor Tibor kapta, akit ajándékcsomagja mellé a Vadászkürt három napra vendégül visszavár.

Az idei lecsókirálynő fejére a koronát Brájer Éva alpolgármester tette fel: Veress Hajnalka, Balogh Szabina, Nagy Zsuzsanna, Szabó Miklós és Bauernhuber Edina voltak a nyertes csapat tagjai. Veress Hajnalka azt mondta el a nyertes lecsó titkáról. hogy sikerüket az argentin marhahúsgombócnak köszönhetik.  
    
A lecsófesztivál idén először kétnapos rendezvénnyé bővült, vasárnap ugyanezen a helyszínen az Európai Unió kezdeményezéséhez kapcsolódóan rendezi meg a város a Kerékpáros Napot, a Mobilitási Hét részeként. Az évek óta népszerű rendezvény vasárnap 10 órakor kezdődik és 18 óráig tart – a hagyományos programon idén is lesz többek között kerékpáros ügyességi pálya, extrém biciklis bemutató, Spin-Racing bemutató. A helyszín a Mátyás király körúton lesz a Zichy ligetnél. A Critical Mass kerékpáros felvonulás a Halesz parkból indul 16 órakor, előtte már itt gyülekeznek 12 órától a bringások, akik addig is bulival ünnepelnek. A látványos bringaemelés fél négykor várható a Várkörúton. Harmadik helyszín is lesz ezen a napon, a Városház téren 10 órától neves előadókkal kulturális programok szórakoztatják a résztvevőket.

 


 

 

Hétfőn a „Zoomolj a világra!” című konferencia zárja az idei Mobilitási Hét székesfehérvári programjait. A Lánczos Kornél Gimnázium és a Gaja Környezetvédő Egyesület szervezésében 14 és 16 óra között a résztvevők látogatást tesznek a gimnázium rádió stúdiójában, és ki is próbálhatják magukat riporterként. Lesz ásványbemutató és tanösvény ismertetés, valamint Mi a kóbor macskákkal vagyunk! című program keretében beszabadulhat minden résztvevő az iskola biológia és fizika laboratóriumába. Ennek a rendezvénynek a helyszíne a Lánczos Kornél Gimnázium

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >