Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérváron tartják jubileumi találkozójukat a szenior orvosok
Székesfehérváron tartják jubileumi találkozójukat a szenior orvosok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 26.

Image

A Magyar Orvosokért Alapítvány kuratóriumának tagjaként fogalmazódott meg dr. Altorjay Andrásban, hogy törődniük kell szenior pályatársaikkal. A nyugdíjba vonult orvosok elbeszéléseiből markánsan azt érezte ki, hogy ők, akiknek az adott értelmet életüknek, hogy más embereknek segítettek, mellőzöttséget éreztek, miután nem gyógyíthattak.

 

 

„Ma sem tudom, hogy esetünkben melyik az elsődleges: hogy egy orvos addig él, amíg dolgozik, vagy addig dolgozik, amíg él.” – emlékezik vissza a tíz évvel ezelőtti kezdetekre a neves székesfehérvári kardiológus.

Ismertette akkor elképzeléseit a rendszeres szenior orvos találkozók megrendezéséről az elnökség tagjainak, akik egy emberként álltak mellé. Az országos találkozók helyszínei azóta is Székesfehérvárt, illetve Fejér megye településeit népszerűsítik: a Bory-várat, a Vörösmarty Színházat, Csákvárt, Fehérvárcsurgót, Martonvásárt, Mórt.

A jubileumi találkozó helyszíne ismét a városunk lesz, a székesfehérvári Vörösmarty Színházban szeptember 27-én (szombaton) 11 órakor kezdődik a program. 

Dr. Csernavölgyi István, a Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója, valamint Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere köszönti a találkozó résztvevőit, és hagyományosan átadják a Nagy Benedek szobrászművész által tervezett Szent Márton-érmeket. 

Újdonsága a találkozónak, hogy a meghívottak körét kibővítették, és idén vendégül látják a szenior korú főnővéreket és szakasszisztenseket is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >