Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alakul az Alba és a program is Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. szeptember 26.

Image

Még bő 2 hét és kezdődik az NB I-es férfi kosárlabda bajnokság. Az Alba Fehérvár együttese számára minden gyakorlási lehetőség, minden felkészülés meccs nagyon fontos, hiszen egy majdnem teljesen átalakult együttesről van szó, sok új játékossal, új edzővel, így új taktikai repertoárral is.
 
 
Az ismét dobogóra vágyó alakulat ezekben a napokban Nyíregyházán szerepel egy nemzetközi tornán, miközben az alapszakasz sorsolását elkészítette a honi szövetség. Az első szabolcsi tesztmérkőzés jól sikerült, simán verték szlovák ellenfelüket az Albások, a sorsolás pedig vegyes, de mindenképpen kedvező, ugyanis a rangadók nem az első fordulókban jönnek, így lesz idő fomába lendülni.
 
Először is a szabolcsi fellépésről: a II. Nyíregyháza Nagydíj első napjának második meccsén az Alba Fehérvár együttese a szlovák BK Iskra Svittel csapott össze. Marcel Tenter legénysége az első félidőben komoly előnyt alakított ki. A második félidőben egy ideig próbálkoztak a szlovákok, 11 pontra vissza is jöttek, de igazából egy pillatanig sem forgott veszélyben az Alba győzelme, végeredményben 97-70 arányban nyertek a fehérváriak, akik pénteken a Jászberénnyel meccselnek majd 16 órakor.
 
Ami a bajnoki alapszakasz sorsolását illeti: az Alba éppen a Jászberény ellen kezd október 12-én vasárnap hazai pályán 19.30 -kor, majd a következő szombaton (10.18, 19.00) egy zalaegerszegi kiruccanás, október 22-én szerdán 18 órakor pedig hazai környezetben a Körmend vár rá.
 
A várható legnagyobb riválisok közül a Sopronnal az 5., a Kaposvárral a 6. fordulóban (a Vodafone-Arénában), a Pakssal a 9., a KTE -vel a 10. fordulóban (már decemberben) idegenben találkozik. A Szolnok -Adria-ligás szereplése okán- újra kihagyja az alapszakaszt.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >