Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérvár is csatlakozik az európai MOVE Week programsorozathoz Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 26.

Image

Harmadik alkalommal rendezik meg szeptember 29. és október 5. között az Európa-szerte egyre népszerűbb, testmozgást támogató eseménysorozatot, a MOVE Weeket. Az Európai Unió által támogatott projekt célja, hogy 2014-ben 1 millió európai állampolgár mozogjon a MOVE Week sportrendezvényein. Székesfehérváron, 82 helyszínen biztosítanak ingyenes sportolási lehetőséget – számolt be sajtótájékoztatón Östör Annamária, egészségügyi és sporttanácsnok, Veress Réka, MOVE Week koordinátor és Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda sportmunkatársa.

 

 

„Legyen 100 millióval több aktívan mozgó európai állampolgár 2020-ig!” Ez a mottója a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő MOVE Week-nek, amelyet idén szeptember 29. és október 5. között rendeznek meg. A hét célja, hogy terjessze Európa szerte a mozgásgazdag életmód, a rendszeres sport és testmozgás pozitív hatásait. Számos mozgásszervező vesz részt az események koordinációjában, beleértve a már korábban létező és a MOVE Week keretében született új kezdeményezéseket.

 

Az európai kontinens 38 tagországa csatlakozott a programhoz. Bulgária után Magyarország nevezett a legtöbb, 202 helyszínnel, és ez a szám tovább nőhet, hiszen akár a MOVE Week hetében is bárki regisztrálhat. Budapest mellett 25 vidéki városban zajlanak programok, közöttük a legtöbb ingyenes sportolási lehetőséget Székesfehérvár kínálja. 82 helyszínen várják a sportolni vágyókat.

„Székesfehérvár a Kihívás Napja rendezvényén minden évben helytáll és bizonyítja, hogy a sport és az egészség érdekében is képes az összefogásra.” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Östör Annamária. Az egészségügyi és sporttanácsnok hozzátette: „ A város Egészségfejlesztési Tervében a testmozgás kiemelt szerepet kap. Ennek megvalósításában a „Nyitott tornatermek” programsorozat széles lehetőséget nyújt a szabadidősport területén. Tapasztalatunk szerint, évről évre nő azoknak a száma, akik heti rendszerességgel veszik igényben a város által biztosított, ingyenes sportolási lehetőségeket. Büszkék vagyunk rá, hogy a MOVE Week program keretében a magyar vidéki városok között Székesfehérváron lesz a legtöbb lehetőség a mozgásra. Tudjuk, hogy Magyarország egyik legsportosabb városa Székesfehérvár, reméljük, hogy ezt most bebizonyíthatjuk Európának is!”

Veress Réka, a MOVE Week koordinátora elmondta: „Az egészségfejlesztő testmozgás népszerűsítése az Európai Unió fontos prioritása, amely a szabadidősport területén valósulhat meg. A mozgás és a MOVE Week népszerűsítésében a Magyar Szabadidősport Szövetség elsődleges szerepet vállalt a kezdeményezés gazdája, a Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (ISCA) hazai partnereként.”

A mozgásszervezők a MOVE Week kulcsemberei. Az ő munkájukat a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sport Irodája koordinálja. Magony Tamás, az iroda sportmunkatársa elmondta, a város és sportegyesületei, klubjai, az iskolák, a civil szervezetek és az önkéntesek elkötelezettek. 82 helyszínen, a tervek szerint közel 4000 ember sportol majd a MOVE Week egy hete alatt.

A MOVE Weeket és a NowWeMOVE kampányt a Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (ISCA) központilag koordinálja az Európai Kerékpáros Szövetséggel (ECF) együttműködve. A MOVE Week megvalósítását az Európai Unió pénzügyi támogatása teszi lehetővé.

A helyszínek és időpontok részletes listája letölthetőhttp://hungary.moveweek.eu/ oldalról.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >