Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szüreti mulatság a Hétpettyes Oviban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 29.

Immár 14 éve hagyomány a szüreti mulatság a Hétpettyes Óvodában. Az óvónők meseelőadását az Alba Regia Táncegyüttes műsora követte, amelyet a gyermekek és szüleik örömmel néztek végig. A családi délutánnal ünnepelték meg azt is, hogy a közösségi összefogás és az Önkormányzat támogatása révén mintegy 6 millió forint értékben végeztek energiatakarékos felújításokat. Többek között a fűtésrendszer csöveit és a villamos hálózatot is kicserélték.

 

 

A táncház és a mustkészítés mellett az óvónénik  „A rátóti csikótojás” című mesével készültek a gyermekek nagy örömére a Hétpettyes Óvoda szüreti mulatságára. Az idén ez a nap duplán is ünnep volt, hiszen egy közel 6 millió forintos felújítási folyamat fejeződött be az intézményben. Ahogy az óvoda működését is az önkormányzat és az Aranyeső Alapítvány az Egészséges Emberért közötti partnerség jellemzi, úgy a mostani munkálatokat is közösen sikerült véghezvinni.

„Néhány éve saját erőből már elkezdtük a fűtési rendszer korszerűsítését, azaz lecseréltük a kazánt és a radiátorokat, de nem volt megfelelő forrásunk ahhoz, hogy teljesen befezezzük ezt a felújítást. Most az önkormányzat segítségével sikerült a csőrendszert is kicserélni, illetve nagyon fontos volt a 60-as években épült épület falban futó régi villanyhálózatának cseréje is. Az együttműködés itt is megvalósult, hiszen a villamos hálózat megújításához támogatást kaptunk, a korszerű, energiatakarékos lámpatesteket pedig az Alapítvány vásárolta.” – mondta Dr. Hátsági-Horváth Miklós, az Aranyeső Alapítvány az Egészséges Emberért elnök. Kiemelte azt is, hogy 14 éve működik az óvoda, ahol folyamatosan teltház van, köszönhetően az óvodapedagógusok lelkiismeretes munkájának.  

A szüreti mulatságra Deák Lajosné, a körzet önkormányzati képviselője és dr. Cser-Palkovics András is ellátogatott. Megköszönte az óvoda dolgozóinak, hogy szívükön viselik a gyermekek sorsát és örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat segíthetett a fejlesztésben. Székesfehérvár polgármestere meg is ajándékozta a közösséget: a középkori Fehérvárt ábrázoló metszetet adott át az óvodának.

„Minden intézmény-felújítás fontos, ami megvalósul a városban, hiszen a gyermekek biztonságát és az elvárható korszerű környezetet szolgálják ezek a fejlesztések. Nagyon örülök, hogy közös erővel újabb eredményt értünk el. A Hétpettyes Óvoda jó példa arra, hogyan lehet együttműködésben működtetni egy intézményt, hiszen nem az önkormányzat közvetlenül, hanem egy alapítvány az óvoda fenntartója.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere az Ybl-programról is szólt, hiszen a most elindított program keretében idén közel 1 milliárd forintot fordít az önkormányzat intézmény-felújításra. 

A műsort családi délután követte, ahol szabad volt a játék, póniciklivel, ugrálóvárral és az elmaradhatatlan arcfestéssel. A szülők, mint minden évben, most is a bográcsok mellé álltak, rotyogott bennük a sok finomság a résztvevők örömére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >