Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szemétgyűjtő, környezetszépítő akció
Szemétgyűjtő, környezetszépítő akció Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 29.

Image

A Tájsebészet nevet viselő programon mintegy 80 gyermek takarította iskolája környékét a Palotavárosi tavaknál. Az István király Általános Iskola őszi szemétgyűjtő akciójában Viza Attila környezetvédelmi tanácsnok, a városrész önkormányzati képviselője is részt vett.

 

 

Évente mintegy 1500 ember vesz részt a Gaja Környezetvédő Egyesület Tájsebészet programján. Szemetet gyűjtenek és fát ültetnek Székesfehérvár környezetvédő és civilszervezetei, a város intézményeinek munkatársai, diákjai és önkéntesei. 

A kezdeményezés célja a tiszta és egészséges Székesfehérvár megteremtése, és mint ahogyan azt Viza Attila környezetvédelmi tanácsnok a mai szemétgyűjtési akcióhoz csatlakozva elmondta, szeretnék a fiatalokat bevonni ebbe a kezdeményezésbe, mert céljuk a szemléletformálás: „Nem a szemétszedés a mai akciónk elsődleges célja, hanem abban bízunk, hogy a fiatalok ha egyszer összegyűjtik a szemetet így szervezetten, legközelebb már nem jut eszükbe eldobni azt. Vagyis nem tüneti megoldásban gondolkodunk.”

A programot szervező Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke, Gárdonyi László vezetésével zajlott, közel 80 gyermek részvételével a szemétgyűjtési akció. Most a Palotavárosi tavak környékét tették rendbe, de ahogyan a munka előtti „eligazításon” elhangzott a diákok felé, igazi cél a rend megőrzése lehet. 

Gárdonyi László elmondta, hogy a Tájsebészet program egész évben tart, előadásokkal is felhívják a gyermekek figyelmét a tiszta, rendezett környezet fontosságára, valamint évente kétszer konferenciát is tartanak: a Mobilitás Héten, illetve Zöld Suli címmel.   

A program a „Köznevelés az iskolában”európai uniós támogatásból megvalósuló projekt "Partnerség és hálózatosodás" moduljának keretében valósul meg. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >