Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ingyensen látogathatják a diákok a Munkácsy-kiállítást is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 07.

ImageA Polgári Frakció jópár héttel ezelőtt egy javaslattal fordult Székesfehérvár polgármesteréhez és a városvezetéshez: ahogy a tavalyi év Szent Imre kiállításához hasonlatosan, amikor azt kérték, hogy a Város támogassa az általános iskolás gyermekek számára a tárlat megtekintését, úgy most a Bibliai találkozások és a Munkácsy-kiállítás diák-látogatásához kértek segítséget. A válaszra hosszú ideig kellett várni, ám mostantól már mindkét tárlatban térítésmentesen gyönyörködhetnek a fiatalok.

– erről tartott sajtótájékoztatót Brájer Éva és Vargha Tamás. 

A tájékoztatón Brájer Éva elmondta: a Polgári Frakció nagyon örült, amikor látta, hogy a Bibliai találkozások című tárlatra megvalósult a támogatás, ám ezzel egyidőben nagyon el is keseredtek, mert nem tudták, hogy mi lesz a Munkácsy-kiállításra vonatkozó javaslatukkal? A felmérések azt mutatták, hogy nagyon sok általános iskolás osztály szeretné megtekinteni a festményeket, s arra várnak, hogy kapnak-e ehhez valamiféle anyagi segítséget, vagy nem?

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Ezért Vargha Tamás városi alelnök múlt héten egy levélben fordult a jegyző asszonyhoz, amelyben kérte, hogy nyilatkozzon az „ügy állásáról”. A válasz pozitív volt: kiderült, hogy megszületett a megállapodás a kiállítás gazdáival, s több, mint 7000 diák látogathatja meg az Önkormányzat támogatásával a tárlatot. Ráadásul a tervezett október 31-i „zárási határidőt” november 16-ra módosították.

„Reméljük, hogy a késedelem ellenére még lesz elég idő arra, hogy a fiatalok műélvezete megvalósuljon.” – mondta Vargha Tamás.

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1405&Itemid=33

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1294&Itemid=33

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1229&Itemid=33

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=867&Itemid=33

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >