Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kezedben a sorsod - együtt az emlődaganat ellen
Kezedben a sorsod - együtt az emlődaganat ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2014. október 01.

Image

Az időben felfedezett emlődaganat gyógyítható – ezért hívják közös sétára a bicskei lakosokat október 4-re a polgármesteri hivatalnál álló emlőszűrő kamionhoz.
 
 
Magyarországon évente mintegy 7-8000 hölgy szembesül az emlődaganat diagnózisával, melyet hosszas gyógykezelés, majd az esetek nagy részében gyógyulás követ – különösen, ha korai stádiumban lett felfedezve a betegség.
 
Az emlődaganat ugyanis évekig tünetmentes. Ilyenkor segíti a felismerést a mammográfia, azaz a speciális röntgenfelvétel. Magyarországon kétévente hívja meg az országos tisztifőorvos a 45-65 év közötti hölgyeket emlőszűrő vizsgálatra. Bicskén ezer hölgyet várunk a polgármesteri hivatalnál álló emlőszűrő kamionhoz október 1-től 13-ig.
 
A városi Önkormányzat, a Népegészségügyi Intézet, az Egészségfejlesztési Iroda és a Kapcsolat Központ fontosnak tarja, hogy a meghívottak eljöjjenek az emlőszűrésre, ezért szerveznek október 4- re figyelemfelhívó sétát „Kezedben a sorsod – együtt az emlődaganat ellen” címmel, melyre szeretettel várnak minden bicskeit.
 
A séta a polgármesteri hivataltól indul, 9 órakor, Pálffy Károly alpolgármesteri köszöntőjével. Üdvözli a megjelenteket dr. Almási Ferenc járási tisztifőorvos, majd megszólalnak gyógyultak is, akik elmondják, hogyan lehet meggyógyulni.
 
Rózsaszín pólóban és rózsaszín léggömbökkel a kézben indul a séta a belvárosba, a Szakorvosi Rendelőintézethez, ahol megnyitják a városi szűrőnapot. Ez a nap Bicske egészségének napja – néhány óra alatt sokat tehetnek a programok résztvevői egészségük megőrzéséért.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >