Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elismerő oklevél a rendőrség állatmentő munkájáért
Elismerő oklevél a rendőrség állatmentő munkájáért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. október 03.

Image

Folyamatosan, az év minden napján végzi állatmentő tevékenységét a HEROSZ Fehérvári Állatotthona. A hol tragédiákkal, hol örömteli sikerekkel járó, embert próbáló munka elképzelhetetlen lenne a hatóságokkal történő sikeres együttműködés nélkül.

A HEROSZ Fejér megyei Szervezete kitűnő szakmai kapcsolatot ápol a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysággal. A köszönetnyilvánítás jeléül a szervezet vezetése elismerő oklevelet adományozott a kapitányságnak, melynek munkatársai példamutató állatszeretetről tesznek bizonyságot munkájuk során. Az oklevelet a Hiemer-házban rendezett sajtótájékoztatón vette át dr. Nagy Gábor rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója Dr. Berey Attilától, a HEROSZ országos elnökétől, majdKrepsz Gyöngyi, az Állatotthon vezetője összegezte az első háromnegyed évben végzett munkájukat. Mészáros Attilaképviselő köszönetét fejezte ki a város nevében az állatmentők és a rendőrség munkájáért. 

Az állatvédők szomorúan tapasztalják, hogy Magyarországon továbbra is nagyon magas az utcára kidobott, cserbenhagyott állatok száma. Sok állatot tartanak nem megfelelő, embertelen körülmények között, és sajnos még mindig előfordulnak állatkínzások. A Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület mindent megtesz a problémák csökkentése, illetve megszüntetése érdekében. – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón dr. Berey Attila, a HEROSZ országos elnöke. Elmondta, hogy a szervezetük országosan öt menhelyen 850 – 900 állatról gondoskodik nap, mint nap. Tevékenységükhöz minden támogatás és segítség jól jön, így nagyon fontos, hogy az illetékes hatóságok mennyire együttműködőek. A tapasztalatok szerint a jegyzők, az állategészségügyi és természetvédelmi hatóság, a rendőrség, az ügyészség hozzáállása országos tekintetben meglehetősen heterogén, ezért folyamatosan szorgalmazzák tevékenységük hatékonyabb összehangolását. Dr. Berey Attila ugyanakkor kiemelte: a Fejér megyei, ezen belül a székesfehérvári hatóságokkal kifogástalan a munkakapcsolatuk, a rendőrséggel közös munkájuk példaértékű. A védtelen, utcára került vagy kegyetlenül tartott állatok nevében megköszönte a  pozitív hozzáállást, és reményét fejezte ki, hogy erre a jövőben is számíthatnak.

A köszönetnyilvánítás jeléül a HEROSZ Fejér megyei Szervezete elismerő oklevelet adományozott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság részére, melynek munkatársai példamutató állatszeretetről tesznek bizonyságot munkájuk során. 
Az oklevelet dr. Berey Attila nyújtotta át dr. Nagy Gábor rendőr alezredesnek. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója kollégái nevében köszönetét fejezte ki az elismerésért és elmondta: a főkapitányság kiemelten kezeli az állatokkal kapcsolatos bejelentéseket, a velük szemben elkövetett bűncselekmények nyomozását. A Büntető Törvénykönyv négy ide tartozó bűncselekménytípust határoz meg, ezek az állatkínzás, az orvvadászat, az orvhalászat és a tiltott állatviadal szervezése. Az elmúlt két évben néhány tucat ilyen eset történt a megyében. A kapitányság munkatársai nagy odafigyeléssel és minél gyorsabban próbálják a bűnügyeket megoldani. Ezen túlmenően egyéb álltvédő munkát is végeznek, például júniusban madárfiókákat mentettek, az autópálya-rendőrök pedig néhány hete egy, a szolgálati autójuk motorterébe szorult kiscicáról gondoskodtak. Saját négylábú kollégáinak is tisztelettel adóznak Fejér megye rendőrei. A kapitányság tavaly alapította meg az országban egyedülálló „Szolgálatban négy lábon”elismerést, melyet minden évben a legjobban teljesítő rendőrkutyának ítélnek oda. 

A sajtótájékoztatón Krepsz Gyöngyi, a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának vezetője beszámolt az első háromnegyed évben végzett munkájukról. A januártól augusztusig tartó időszakban 333 kutyát és 98 macskát juttattak új, szerető gazdához, 16 egyéb állatot, sünöket, denevéreket, mocsári teknősöket helyeztek vissza természetes élőhelyükre, és a Székesfehérvári Vadmadárkórházzal közösen 300 madárról gondoskodtak. Sok állatot tudtak visszajuttatni otthonába, és jól működött a régi gazdától új gazdához történő közvetítés is. Számos egyed kerül betegen a menhelyre, főként a nyári időszakban sokan szenvednek balesetet, illetve a könnyelműség, nemtörődömség miatt sok a „felesleges” szaporulat is. Az Állatotthon113 kutya és 62 cica ivartalanítását oldotta meg saját forrásból, és 33 egyéb műtétet is végeztek. Az igen költséges operációk finanszírozását jelentősen segítik a támogatók, főként a menhely németországi partnerszervezete. A állatotthon munkatársai 30 állattartási bejelentés ügyében jártak el az önkormányzatokkal és a rendőrséggel közösen.
A napi működés mellett nagy hangsúlyt helyeznek a nevelésre és a szemléletformálásra. A munkatársak 79 felvilágosító, szórakoztató, adománygyűjtő programot rendeztek városszerte, gyermekcsoportokat fogadtak a menhelyen, napközis tábort szerveztek a nyár folyamán, valamint iskolákban és óvodákban működtetik a HEROSZ Gyermektagozatát. Sikeres volt a „Közelebb a polgárokhoz” belvárosi programsorozat, és a június 1-jén megrendezett Nyílt Nap is, melyen mintegy 500 vendég vett részt. A menhelyen csaknem 4500 látogatót fogadtak az első háromnegyed évben. Az állatotthon munkáját nagyban segítik a közösségi szolgálatban résztvevő középiskolások és az állatszerető önkéntesek is, akiknek munkája nagyon fontos, sőt nélkülözhetetlen az eredményes működéshez.

Mészáros Attila
 önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón köszönetét fejezte ki a város nevében a HEROSZ Állatotthon áldozatos munkájáért és az évek óta végzett oktató-nevelő tevékenységéért. Ugyancsak megköszönte a rendőrség együttműködését, hiszen – mint mondta – a hatóság munkatársai gyakran szabadidejükben is segítik az állatmentőket. Mészáros Attilakiemelte: Székesfehérvárnak is vannak feladatai, igyekeznek többek között végleges megoldást találni a Takarodó úti állatotthonba vezető út rendbetételére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >