Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elkészült a Vízivárosi Általános Iskola melletti tér felújítása
Elkészült a Vízivárosi Általános Iskola melletti tér felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 03.
Elkészült a Vízivárosi Általános Iskola és a városrész központjában található élelmiszerbolt közötti tér rendezése. A bolt előtti terület térköves burkolatot kapott és a régi töredezett aszfaltot is kicserélték az iskola előtt. A térkövezés mellett a bolt előtti fák körül megemelt ágyásokat alakítottak ki, melyek szélére padokat szereltek, így igazi közösségi térré vált a korábban gyakran parkolásra használt terület.

 

 

A Víziváros központjában található megújult teret dr. Horváth Miklósné, a városrész önkormányzati képviselője és dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át csütörtökön késő délután. A környékbeliek közül sokan ellátogattak a gyermekműsorral egybekötött avatóra. 

"Víziváros egy nagyon szép lakótelep, viszont szűkölködik a közösségi terekben. A játszótereken tudtak eddig találkozni az emberek, éppen ezért tartottuk fontosnak, hogy az iskola melletti  teret visszaadjuk az itt élőknek, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek és kisebb rendezvényeket is tarthatnak. 2011-ben volt egy álmom, ami megvalósult és most nagyon boldog vagyok, hogy a vízivárosiakkal közösen örülhetünk ennek a térnek.” – mondta dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő. 

Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult, hogy a vízivárosiak is igazi közösségi teret kapjanak, amelyet minden generáció élvezhet. Lehet itt sétálni, játszani, vagy éppen a padokon ülve beszélgetni.

"Sokszor és sokat beszélünk arról, hogy a közösséget segíteni kell minden városrészben, mert ettől tud összességében egy város is fejlődni. A sűrűn lakott lakótelepeken talán még fontosabbak ezek a kialakított közösségi terek, ahol az idősek és a fiatalok is jól érezhetik magukat. Kérek mindenkit, hogy a több mint 10 millió forintból megvalósult fejlesztés eredményét élvezze, vigyázzon rá és töltse meg élettel a teret. A közelben több intézmény is van - iskola, nemrég megújult orvosi rendelő -, az ide érkezőknek is talán jobb lesz a hangulata ezt a kis teret látva, és a mindennapi problémákat is könnyebben élik meg. Bízom benne, hogy a jövőben hasonló közösségi tereket tudunk létrehozni a város több pontján is annak érdekében, hogy mindig egy kicsit szebb és élhetőbb legyen Székesfehérvár.” – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A térátadó résztvevőinek meglepetéssel is készültek, a gyermekek örömére a Palacsinta zenekar adott műsort, majd 18.00 órától lakossági fórumot tartottak a Vízivárosi Általános Iskolában.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >