Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow JANCSÁRKERT 100
JANCSÁRKERT 100 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 03.

Image

A hétvégén tartják a JANCSÁRKERT 100 piaci, vásári rendezvényt. Szombat délelőtt a hagyományos termelői- és biopiac, és kézműves vásár, vasárnap délelőtt pedig gyermek- és felnőtt ruhabörze, játékvásár várja a látogatókat.

 

Szombaton a századik rendezvényét ünnepli a Jancsárkert.  Arra emlékeznek, hogy a megalakulás óta 80 termelői nagypiacot és kézműves vásárt szerveztek, valamint 20 alkalommal kitelepültek a városi rendezvényekre. Ez idő alatt több ezer székesfehérvári és a környező településeken élő vásárló tisztelte meg az 50 megyei településről érkezet több mint 100 árust. A szervezők, az üzemeltetők és az árusok mindvégig ragaszkodtak hitvallásukhoz: jó minőségű, magyar, Fejér megyei, ellenőrizhető eredetű élelmiszereket, termékeket kínáltak a vásárlóknak.

A Jancsárkert és az árusok sok extra dologgal készülnek, hogy a szombati nagypiacon megköszönjék a vásárlók bizalmát. Havasi Tibor rétesmester rétesnyújtó bemutatót tart, Gemenci szarvasgulyást készít Pamminger Ede, a királyi város ízmestere, óriás kenyeret süt a Gécs pékség, lesz gyermek zöldség-gyümölcs memória verseny, Babai-Sós féle ünnepi torta és más meglepetések. Az árusok közül is sokan hirdetnek egyéni akciókat. A jó hangulathoz ismét hozzájárul élő zene és hangszerbemutató, Fazekas Egon tekerőlanton játszik és Tokodi Tünde ütőgardonon kíséri. 10 és 11 óra között  dr. Cser-Palkovics András polgármester is köszönti a piacot, és felvágja az ünnepi tortát.

A szombati termelői piachoz csatlakozik a vasárnap délelőtti gyermek- és felnőtt ruhabörze, játék- és könyvvásár. Többedik alkalommal találkozhatnak a látogatók óriási ruha- és játékválasztékkal, illetve csupa hasznos dologgal, melyeket a mindennapi életben használhatnak. Lesz gyermekfoglalkoztató, büfé, csillámtetkó, Ocskay Zsuzsa elhozza és bemutatja új gyermekkönyvét.

A Jancsárkert célja továbbra is az, hogy Székesfehérvár Megyei Jogú várossal együttműködve a jövőben is sok tartalmas, hangulatos piacot, vásárt és közösségi eseményt szervezzen a székesfehérvári és környékbeli lakosok, a Fejér megyei termelők, kézművesek nagy örömére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >