Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nagy a csönd
Nagy a csönd Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 07.

Image- Pedig nemcsak engem érdekelne (sőt!), hogy mi a helyzet Szigli István „háza táján”. Hogy a szavakat tettek is követik-e, vagy csupán hirtelen felindulás, sértettség, netán enyhe „fenyegetés-íz” szőtte csak át a Városfejlesztési Bizottság elnökének felszólalását a Közgyűlés legutóbbi ülésén. Tudják, az SZMSZ-módosításkor, midőn kijelentette, hogy nem tagja a Szocialista Frakciónak, s közelinek érzi az időt, amikor a Közgyűlésnek fel kell oszlatnia önmagát.

Szavai a Polgári Frakció tagjait is meglepték, hiszen ekkor vált csak hivatalossá, hogy nem tajga az MSZP Frakciójának. Azelőtt csak azt lehetett tudni, hogy felfüggesztette tagságát, aztán hallgatás. Most pedig egyértelműen jelezte, hogy független képviselőnek tekinti magát.

Ennek pedig igencsak van jelentősége a Közgyűlés összetétele, illetve a kormányzó erő tekintetében. Nagy valószínűséggel ugyanis ez azt jelenti, hogy végleg lemondhat arról Warvasovszky Tihamér, hogy 17 szavazattal, többséggel vehet véghez bármit a Közgyűlésben.

Megjegyezendő: már eddig sem tapasztalhattunk túlságosan nagy „összetartást” ott, ahol a KÖZ érdekében valószínűleg jobb is így… A Város működtetését persze biztosítani kell.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

És amit az önfeloszlatásra mondott: Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető azt nyilatkozta honlapunknak, hogy ez őket is váratlanul érte. E kijelentéssel ugyanis Szigli István egy olyan eszközrendszert vázolt fel, ami gyakorlatilag egy előrehozott választást eredményezne Székesfehérváron.

„Nem egyértelmű, hogy Szigli Istvánnak mi volt ezekkel a mondatokkal a célja, de úgy gondoljuk, hog ez majd úgyis kiderül a következő hetekben, hónapokban.” – mondta a frakcióvezető – „Amennyiben ez konkrét javaslattá válik, természetesen a Polgári Frakciót alkotó szervezetek kialakítják majd az álláspontjukat. Látszik, hogy nemcsak az Országgyűlésben, hanem városunkban is komoly kormányválságról beszélhetünk, s az előrehozott választások kérdésének szükségességéről.”

Tehát: mi lesz a következő lépés? Mert most már tényleg lépni kell, az biztos...

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1300&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >