Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Sztárok társaságában Nikolics Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. október 08.
Tavaly is jól kezdett, összesen kétszer volt magyar gólkirály Nikolics Nemanja, a Vidi támadójának idei sorozata viszont már Európai mércével is kiemelkedő. 10 meccsen 12 alkalommal (ha a véleményes második pécsi Vidi-gólt is beleszámoljuk, akkor 13 alkalommal) volt eredményes, amivel -szigorúan matematikai alapon- a kontinens legjobbjai között van, olyan csillagok társaságában, mint Cristiano Ronaldo vagy éppen Diego Costa. Összességében a negyedik legeredményesebb jelenleg.
 
A hivatalosan elért 12 találatánál többet csak a Real Madrid portugál önimádó -és góljai felét büntetőkből szerző- zsenije, Cristiano Ronaldo és a horvát Rojeka játékosa Kramaric szerzett (13). A Vidi-csatárral együtt 12 gólos a walesi Venables és a Salzburg légiósa, Soriano. Nikolics mögött van a Chelsea-ben remeklő Diego Costa, ám ő a 9 gólját mindössze 7 meccsen érte el, tehát átlagát tekintve a spanyol-brazil is egy szinten mozog a magyar válogatott támadójával.
 
A Barcelona idei gólfelelős sztárkettőse, a 7 találatot jegyző Neymar és az idén a gólpasszok tekintetében is zseniális Messi 6 alkalommal szomorította az ellenfelek kapusait. Ezek persze csak számok, de mégis jó ránézni egy ilyen listára, hogy egy honi játékos is tartja a lépést a legnagyobbakkal.
 
Érdekességképpen: amennyiben lenne jégkorongos-módra kanadai táblázat (gólok és gólpasszok együtt számítanak), akkor a már említett Messi lenne Európa királya, mivel 7 meccsen 6 bajnoki gólja mellé termelt 9 gólpasszt is, ami egészen extra produkció. Ebben az összevetésben nem nagyon van magyar, aki beférne a legjobbak közé.
 
Mindazonáltal aligha lesz boldogtalan bárki minálunk, ha Nikolics végül lemarad a gólvadászok versengésében CR7 és Messiék mögött, de egy jól időzített bukaresti találattal eldönti a románok elleni Eb-selejtezőt szombaton este...
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >