Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Szombaton egészségnapot szerveznek Feketehegy-Szárazréten
Szombaton egészségnapot szerveznek Feketehegy-Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 08.

Image

Ötödik alkalommal rendezik meg szombaton Feketehegy-Szárazrét egészségnapját. Az egészségvédő program évről-évre bővül, idén már kilenc szakterület orvosai végzik a szűrést. Szigli István városrészi képviselő sajtótájékoztatón számolt be a részletekről.

 

 

Minden évben kétszer, tavasszal és ősszel rendeznek egészségnapot Feketehegyen és Szárazréten. Szigli István főszervező azt hangsúlyozta, hogy valamennyi korosztály megtalálja azt a szakterületet, ahol érdemes sorban állás és bejelentkezés nélkül elvégeztetni az évente szükséges szűrővizsgálatokat. „A tavalyi paletta tovább szélesedett, idén már az általános állapotfelmérés mellett kardiológiai, mozgásszervi szűrésre és szaktanácsadásra is lehet jelentkezni, de várják a résztvevőket a diatetikusok, idegsebészek, és lesz ezen túl gyermek fogorvosi, gasztroenterológiai, légzőszervi és védőnői tanácsadás is. Az a tapasztalatom, hogy 100-150 ember minden alkalommal kihasználja azt, hogy gyorsan, kényelmesen, nem az egészségügyi szakellátás rendszerében végeztesse el a szűrővizsgálatokat. Minden évben akad olyan résztvevő, aki még a tünetek kialakulása előtt, rendezvényünkön szembesül egészségügyi problémájával. Ha egy embernek tudunk segíteni, már nem dolgoztunk hiába.”

 

 


 

Érdekessége még a szombati rendezvénynek, hogy a helyszín a Farkasvermi úti tagiskola nemrég felújított épülete lesz, amit magánemberként is sokan szeretnének megnézni. Most – ígérte a képviselő – lehetőség lesz arra, hogy az egészségnap résztvevői körülnézhessenek az iskolában.   

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >