Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újabb parkolók épülnek a Palotavárosban
Újabb parkolók épülnek a Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 08.

Image

Égető szükség van azokra a parkolókra, amelyek építése most kezdődik a Palotavárosban. A fejlesztésekről Viza Attila, a városrész képviselője és Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője számolt be ma a sajtó munkatársainak.

 

 

Most zajlik a Jankovich utcában a Beszédes József tér felőli oldalon  11 parkolóhely kivitelezési munkáira a beszerzési eljárás., ugyanitt az orvosi rendelőnél három parkoló épül majd amelyből egy mozgássérülteknek való. Szintén a kivitelező kiválasztása van folyamatban Kelemen Béla utcában hat parkoló építésére. A Kodolányi János utcában öt, a, a Schwäbisch Gmünd és a Tobak utcákban pedig 14 darab parkoló építési engedélyezése zajlik, és ha az időjárás engedi, idén még ezek is  megvalósulnak. A fejlesztéssel kapcsolatban a városrész képviselője, Viza Attila elmondta: „Az itt lakók folyamatosan telefonálnak a parkoló hiány okozta áldatlan állapot miatt. A tízemeletes panelok megépítése óta megnövekedett az autók száma a lakótelepen, munka után hazaérve nehéz itt parkolni. Sokan a fűre állnak, reggel pedig a lakók a közterület-felügyelők büntetéseit találják a szélvédőn. A fejlesztés az állami adósságkonszolidációnak köszönhetően, a Saára Gyula program keretében indulhat el a városrészben. A Saára Gyula-program teszi azt lehetővé, hogy Székesfehérváron 2013-14-ben 635 millió forintot fordíthatunk utak és parkolók építésére.”

 


 

Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője hozzátette: „Nagy gondot fordítunk arra, hogy a fákat mindenhol megtartva alakítsuk ki a parkolókat. A fák megtartása mellett újabb fákat is ültetünk a kivitelezést követően a jogszabályi előírásoknak megfelelően.” A Beszédes József téren a zöldfelületből kell elvennünk egy részt, itt térkő burkolattal alakítjuk ki ezeket a helyeket. 

A parkolók kialakítása folyamatosan történik és azt ígérik, hogy év végéig átadásra is kerülnek. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >