Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új fedett buszváró a Gáz utcában
Új fedett buszváró a Gáz utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 09.

Image

A Gáz utcai buszmegállóban soha nem volt kialakított buszváró és az épületek megközelítése is nehézséget okozott egy-egy költözés, vagy a kis üzletek árufeltöltése idején. Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő és a Városgondnokság közreműködésével megvalósult fejlesztésnek köszönhetően most már megfelelő körülmények között várakozhatnak az utasok és ugyancsak jó hír, hogy a Gáz utcának ezen a szakaszán sikerült felújítani a járdát, új parkolókat létesíteni és rakodó-várakozóhelyetis kialakítottak a Budai út felöli részen. A beruházásról szerdán sajtótájékoztató keretében számoltak be.

 

 

Még a rossz idő beállta előtt sikerült megoldani a fedett buszváró kialakítását a 33-as autóbuszjárat Gáz utcai megállójánál. Az itt élő lakóközösség kérését is sikerült teljesíteni a területen megvalósult fejlesztésekkel, amelyeket dr. Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője ismertetett. 

 


 

„Képviselői keretből tudtuk itt ezt a nagyon régóta kért buszvárót megcsináltatni. Akik itt laknak, tudják, hogy ez egy forgalmas buszmegálló és az időjárás viszontagságai elől is csak a házak alatti árkádokhoz tudtak eddig behúzódni a várakozó utasok. Nemrég megkeresett az itt álló panelépületek közös képviselője, hogy a Saára Gyula-program keretében itt zajló munkálatok mellett egy buszvárót nem tudnánk-e kialakítani. Nagy öröm volt, hogy a Városgondnokság még az őszi idő beállta előtt meg tudta valósítani ezt és már kaptunk is pozitív visszajelzéseket az itt élőktől. Nagyon remélem, hogy így nemcsak a Gáz utcai lakóknak, hanem mindenkinek, aki erre közlekedik, védelmet nyújt ez a képviselői keretből megvalósított buszváró rossz időben.” – mondta el dr. Horváth Miklósné, aki köszönetet mondott a határidőre elkészült, szép kivitelezésért a Városgondnokságnak. 

A fedett buszváró kialakításával párhuzamosan a forgalmi rend is megváltozott a buszmegálló környékén és parkolóhelyeket, valamint egy rakodó részt is kialakítottak. A buszmegálló mögötti épületek lakóit, valamint az ott működő kis üzletek árufeltöltését is segíti a most kialakított rend.

 


 

„Összességében körülbelül 800 ezer forint összértékű fejlesztés valósult meg itt a buszváró kialakításához kapcsolódóan, valamint a Saára Gyula-program keretében került sor a teljes járdaszakasz újraaszfaltozására. Harminc éve nem volt buszváró itt, és aki ebben a házban él, 30 éve nem tudott egy költözködést gördülékenyen megvalósítani, mert nem lehetett a ház előtt szabályosan megállni. Éppen ezért nagyon fontos ez a fejlesztés az itt élőknek. A forgalmi rend megváltoztatása is rendkívül jó hír, hiszen nemcsak a buszmegálló akadálymentes már, hanem elkészült egy rámpa annak érdekében, hogy a betegszállítók, a mentők könnyebben szállíthassák a betegeket, ha szükséges, valamint a rakodást is segíti.” – emelte ki Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >