Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Még az ősszel EXIM képviselet nyílik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 09.
Hamarosan megnyílik a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt EXIM közép-dunántúli képviselete Székesfehérváron. A Magyar Kormány exportösztönző stratégiájával összhangban a cél, hogy az állami pénzintézet hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson a magyar exportőrök számára, ezáltal támogassa külpiacra lépésüket, exporttevékenységüket, így segítve elő a munkahelyek megőrzését, valamint a foglalkoztatás növekedését.

 

 

Magyarország külgazdasági stratégiájában kiemelt helyet foglal el a magyar export támogatása, valamint az új exportpiacok felkutatása, annak érdekében, hogy a versenyképes magyar árukat és szolgáltatásokat kínáló kkv-k tovább növeljék külpiaci jelenlétüket. Az EXIM célja, hogy stratégiai partnerségben a hazai hitelintézetekkel a kedvezményes forrásokat minél szélesebb körben juttassa el a vállalkozások számára. Az exportfinanszírozási konstrukciók ismertségének növelése és hatékony rendelkezésre bocsátása érdekében az EXIM Budapesten kívül több nagyvárosban nyit kirendeltséget a közeljövőben. Így a vállalkozók a működési helyükhöz közelebb és hamarabb kaphatnak információt az EXIM nyújtotta exportfinanszírozási lehetőségekről. Kiemelt cél, hogy a hitelintézetekkel és az exportáló kkv-kal tovább erősödjön a szakmai együttműködés regionális szinten egyaránt. 

Puskás András
, az EXIM vezérigazgató-helyettese kiemelte: „Az EXIM kedvezményes finanszírozást, rugalmas és kiszámítható forrást közvetít a hazai exportőröknek, elsősorban a kkv szektornak. Az idei év során összesen kilenc nagyvárosban nyitunk képviseletet, amelynek köszönhetően még több exportképes magyar vállalkozást tudunk elérni és támogatni.”

 


 

Az eseményen beszédet mondott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere: „Büszke vagyok arra, hogy az EXIM Székesfehérváron nyitja meg közép-dunántúli regionális képviseletét. Városunk Magyarország egyik legfontosabb gazdasági központja, ahol sok kisebb és nagyobb, hazai és nemzetközi vállalat együttes teljesítménye a fejlődés garanciája. Számos cég kilépett már a külpiacra is, az ő fejlődésük egyik garanciája lehet az a kormányzati támogatás, amely többek között a keleti nyitás politikájában és az EXIM által nyújtott finanszírozási lehetőségekkel a rendelkezésükre áll.”

A székesfehérvári iroda megnyitására novemberben kerül sor, ezzel együtt az ősz folyamán összesen kilenc helyszínen, Győrben, Nagykanizsán, Miskolcon, Debrecenben, Kecskeméten, Pécsett, Szegeden, és Veszprémben nyílnak meg az EXIM képviseleti irodák

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >