Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow új helyre költözhet a maroshegyi postahivatal
új helyre költözhet a maroshegyi postahivatal Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 09.
A jövő év első felében új helyszínre, a Balatoni út 44-46. szám alá költözhet a maroshegyi 4. számú Postahivatal. Az eddigi szűk helyiségben működő háromablakos hivatalt, egy öt munkaállomásos váltja fel, és jelentősen növekszik a postahivatal területe is, mintegy 130 négyzetméterre. Így tágas, modern hivatalban intézhetik ügyeiket a Maroshegyen élők. A jövőt érintő terveket sajtótájékoztatón ismertette Brájer Éva, a körzet önkormányzati képviselője és Gulyás Ernő, a Magyar Posta Zrt. Nyugat-magyarországi területi igazgatója.

 

 

Hosszas hónapok előkészítő munkájának és számos tárgyalásnak köszönhetően új helyre költözhet a maroshegyi 4. számú Postahivatal a jövő év első negyedévében. Jelenleg a Balatoni úton, az úgynevezett Szilvamagban található épületben működik a hivatal. Az elmúlt évek során megnövekedett ügyfélforgalom kiszolgálása egyre nehezebbé vált a kis helyiségben. Erre keresett megoldást a Magyar Posta Zrt. és Székesfehérvár Önkormányzata. A tervek szerint 2015-ben a jelenlegi hivatallal szemben, a bevásárlóközpont egyik épületében ötablakos rendszer szolgálja majd a városrészben élőket mintegy 130 négyzetméteren.

Mint azt Gulyás Ernő, a Magyar Posta Zrt. Nyugat-magyarországi területi igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a Magyar Posta Zrt. igyekszik folyamatosan felmérni és a kor követelményeihez igazítani a környezetét. „A maroshegyi 4. számú Postahivatal felett is eljárt az idő. A forgalom folyamatosan emelkedik, és se az ügyfelek, se a kollégáink számára nem tudunk már megfelelő körülményeket biztosítani az ügyintézéshez, a munkavégzéshez. Ezért az a tervünk, hogy a következő év első negyedévében átköltöztetjük a hivatalt ebbe a szép, modern épületbe. 20 m² helyett 130 m²-en fogadjuk az ügyfeleket. A jelenlegi háromablakos rendszert pedig egy öt munkaállomásos váltja majd fel a kor követelményeinek megfelelő postán.” – tájékoztatott Gulyás Ernő.

 

 


 

„Maroshegy a város folyamatosan bővülő körzete, hiszen lakosságszámát tekintve hamarosan eléri a tízezer főt, és reményeink szerint ez a következő években 1-2 ezer fővel emelkedni fog.” – mondta Brájer Éva. Az önkormányzati képviselő hozzátette, az az épület, ahol most a postahivatal működik, a város tulajdona. „Mivel Maroshegyen már nincs a városnak saját tulajdonú, hasznosítható ingatlana, így e probléma megoldása érdekében be kellett vonnunk egy harmadik felet, a Prémium Center tulajdonosát az egyeztetésekbe. A jövőben így egy piaci alapú megállapodás köttetik majd a két fél, a Magyar Posta és a tulajdonos között. A város abban tud segítséget nyújtani, hogy a majdani közgyűlés támogatja ezt az átköltözést és a beruházást. Amennyiben ez létrejön, a földszinten, akadálymentesített helyen lesz majd az új posta, gondolva az idősebbekre és a babakocsival, kerekesszékkel érkezőkre is.” – emelte ki Brájer Éva.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >