Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kis híján pontot raboltunk Bécsben
Kis híján pontot raboltunk Bécsben Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 08.

ImageAz Alba Volán ellen már három góllal is vezetett a Vienna Capitals, de egy remek harmadik harmadot követően belátható közelségbe került a pontszerzés. Ez most nem sikerült, de élvezetes, színvonalas találkozót vívott a két együttes, amely minden bizonnyal ismét sok, hasznos tanulsággal szolgált.

 

Vienna Capitals - Alba Volán 5-4 (2-1, 2-1, 1-2)
Bécs, 2500 néző, vezette: Tschebull, Kaspar, Vidmann.
 

Vienna Capitals: Labbé - Casparsson, Lynch, Riihijarvi, Selmser, Tropper, Altmann, Ignatevs, Healey, Gallant, Rotter, Bjornlie, Dolezal, Gratton, Lebeau, Schweda, Teppert, Divis, Lederer. Vezetőedző: Kevin Gaudet.
 

Alba Volán: Hetényi - Tokaji, Horváth, Palkovics, Ocskay, Alanen, Bonni, Byström, Fekete, Martz, Kovács, Ondrejcik, Forsyth, Sofron, Yli-Junnila, Hegyi, Jobb, Benk, Nagy, Fodor. Vezetőedző: Ted Sator.

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, egyik csapat sem vállalt felesleges kockázatot. Aztán a 11. percben egy védelmi hiba nyomán megszerezte a vezetést a Vienna, Gratton jutott lövéshez, ezt Hetényi még védte, de a kipattanó Lebeau-t találta meg, aki közelről nem hibázott. (1-0) Másfél perc múlva Ondrejcik kiállításánál nehéz pillanatokat élt át a Volán-védelem, de jól oldották meg a feladatot. Aztán a 16. percben ügyes összjáték után tovább nőtt a hazaiak előnye, Rotter passzába Divisnek csak bele kellett tennie az ütőjét. (2-0) Fél perc múlva Tokaji állt ki akadályozásért, ez cseppet sem volt bíztató. De mindössze nyolc másodperccel a buli után, emberhátrányban szépítettünk: egy villámgyors akció végén Ocskay volt eredményes. (2-1) Ez fontos gól volt, hiszen visszahozta a reményt a folytatásra.

Sajnos a szünet után közvetlenül kedvezőtlen fordulatot vettek az események. A 23. percben Byström szabálytalankodott, az emberelőnyben pedig nem sokat vacakolt a Bécs, bő fél perc alatt betaláltak a finn legenda, Riihijarvi révén. Kisvártatva a Capitals maradt négy emberrel, felcsillant a lehetőség a visszazárkózásra, de nem hogy nem sikerült, kis híján mi kaptunk gólt. Csak Hetényi bravúrján múlt, hogy nem változott az állás. A 37. percben viszont már ő sem segíthetett. Feketét fogásért, fél perc múlva pedig Alanent testre ütésért állította ki Tschebull, így 5-3 ellen játszhattak a hazaiak. Pontosan 30 másodperc kellett nekik a negyedik találatukhoz, ismételten Riihijarvi mattolta kapusunkat. (4-1) Már-már elúszni látszott a meccs, de fontos lélektani pillanatban Ocskay ragyogó átadását Palkovics vágta Labbé mögé, így továbbra sem volt lefutott a találkozó a második szünet előtt. (4-2)

A harmadik húsz perc úgy kezdődött, ahogy a második: ismét Volán-szabálytalansággal. Ezúttal Benk volt a tettes. És megint csak fél percre volt szüksége a Vienna Capitals emberelőnyös sorának arra, hogy gólt szerezzen, újfent az ihletetten játszó Riihijarvit ünnepelhették a társak. (5-2) Kezdett elmenni a hajó, de miután Bonni kisbüntetését kivédekeztük, utolsó rohamra indult a Volán. Egy plexicsere sem törte meg a lendületünket, és miután Lebeau állhatott ki két percre durva játékért, végre a Volán is eredményes tudott lenni fórban: Ocskay tüzelt távolról, Labbé teljesen tehetetlenül szemlélte harmadik gólunkat. (5-3) Elkapta a fonalat a Volán, az 51. percben Kovács átadását Sofron vágta a kapuba, ezzel máris belátható közelségbe került a pontszerzés. (5-4) Tíz perc volt hátra, a Volán minden erejét latba vetve küzdött az újabb találatért. Forsyth kiállítása alatt megóvtuk kapunkat a góltól, és még mindig volt hat perc. De a bécsiek is nagyon koncentráltak hátul, és ellentámadásaik is veszélyesek voltak. Fogyott az idő, két perccel a vége előtt Healey fegyelmezetlensége a kezünkre játszott. Két percet kapott bottal akasztásért, aztán reklamálni kezdett. Ezért fegyelmi volt a "jutalma", de még mindig nem hagyta abba, így mehetett is zuhanyozni. Mindent megpróbált a Volán, de már nem sikerült bevinni az ötödik gólt.

Mindent egybevetve dicséretes teljesítményt nyújtott a Volán, hiszen megint azt az oldalát mutatta a csapat, amely a soha fel nem adásról, a végsőkig való küzdésről szól. Kicsit kevesebb kiállítással itt ma pontot lehetett volna szerezni. De kesergésre nincs ok, a játékerőnket jól mutatják - többek között - az élcsapatok elleni remek harmadik harmadok. Pénteken az Innsbruck ellen komoly erőpróba jön, izgalmas, vérbeli rangadó. Szurkoljunk együtt a Volánnak!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >