Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
EGY FÉLIDŐN ÁT SZOROS VOLT ALBA - REAL 72-104 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2014. október 09.
Alba Fehérvár - Real Madrid 72-104 (23-31 14-16, 10-26, 25-31) Alba: Tóth P. 3, Kromah 19, Kovács Á. 2, Melvin 5, Djapa 3/3. Csere: Wood 22/6, Supola 6/6, Csorvási 8, Juhos 4. Real Madrid: Campazzo 10, Caroll 17/6, Rivers 18/12, Nocioni 2, Mejri 18. Csere: Maciulis 9/3, Reyes 8/3, Rodriguez 5/3, Ayon 6, Llull 5/3, Buruszisz 2, Slaughter 4.

 

 

Dalibor Djapa az első akcióból triplát vágott, aztán Cleveland Melvin húzott be egy alley-oop passzt, szóval volt hangulati felvezetés. A Real persze nem hagyta annyiban, minden támadásból kosárral válaszolt, Caroll dobta ez első triplájukat. Védekezésben és támadásban is látszott a vendégek fizikai fölénye, a lepattanókat is kapkodták és csak az 5. percben rontottak először dobást. Brandon Wood hármasát nagy ováció követte, ráadásul utána Nocioni sportszerűtlen hibájánál sikerült kissé felbosszantani a Realt és mínusz kilencről kettőre zárkózni. A spanyol sztárok közül Rodriguez és Reyes csereként érkezett, de Wood újabb triplája nagyobb örömöt okozott a közönségnek. Az első negyed végét aztán meghajtotta a Real, bevágta a tiszta kinti helyzeteket, a slusszpoén ellenben Juhos Levente nagy blokkja volt.
 
 
A második tíz perc elején nem potyogtak a kosarak, csaknem két perc eltelt, mire Supola Zoltán bedobott egy triplát. Tiszta magyar ötös volt fenn, amikor Juhos remek lepörgésből visszatett duplájával 28-31 állt a táblán, a Real Madrid több mint három percig nem dobott kosarat! A nemrég véget ért világbajnokságon 4. helyezett litván Maciulis büntetői törték meg ezt a gólcsendet. Supi újabb hármasára Llull első kosara válaszolt, de a szebb dolgokat ekkor az Alba mutatta, például Tóth Péter gólpasszal záruló szólóját. Persze Rodriguez is bizonyította, mitől a világ egyik legjobb irányítója, Rivers pedig tízre növelte a különbséget. A fehér mezesek támadó lepattanói is kellettek a stabil vezetéshez, és a félidő végén a védekezésre is odafigyeltek. A második negyedben erre hazai oldalon sem lehetett panasz, elvégre csak 16 pontot dobott a Real Madrid ebben a periódusban.
 
 
Szünet után Rivers dobta az első duplát, Caroll a másodikat, és mivel labdákat szórt el az Alba, időt kellett kérnie Marcel Tenternek. Ez sem segített, 14-0-át repesztett a Real, levegőhöz sem engedve a mieinket, az egész első félidőben nem volt olyan különbség a csapatok között, mint ebben az öt percben. Csorvási középtávolija töte meg a jeget, de rohant és látványos kosarkat szerzett a Madrid. Campazzo minden helyzetből betalált, az Alba pedig fáradt a magyar pályán szokatlan iramban. A harmadik negyed ily módon döntőnek bizonyult, persze eleve nem lehettek kételyeink, melyik az erősebb csapat. Még az is belefért a vendégeknek, hogy Reyes homályt dobjon. Rivers ellenben hatalmas hármasokat vágott. Wood büntetőivel a 10 fehérvári pont azért meglett a negyedben, amit így is nagyon megnyert a Real.
 
 
Rivers folytatta a triplagyártást, de most legalább Kromah révén hamar jött Alba-kosár is. Komolyan vették a nagyhírű vendégek a meccset, szépen játszottak - nálunk pedig Tóth Péter passza és Csorvási centerkosara ért ünneplést. A Real Madrid számára nemcsak az eredmény, a látványos kosárlabda is fontos, és dobószázalékukon látszott, hogy önbizalmuk nem alaptalan. Brandon Wood labdaszerzése és kosara már a 20. pontját jelentette, ezt mesélheti öreg korában is... A vendégek hozzáállását mutatta, hogy még az utolsó negyedben is reklamáltak, ha nem tetszett egy-egy ítélet, és kőkeményen faultoltak az elveszett labdák után. A tunéziai Mejri Salah brutális, egykezes zsákolását hörögve fogadta a publikum, a másik oldalon Kromah pötyögtetett. Fizikumban és a játék színvonalában is ízelítőt kaptunk a világelitből, az biztos, hogy ez az este minden Alba-játékosnak hasznára válhat. A közönség pedg hálás volt a mieinknek és a Real sztárjainak is, akik jöttek, láttak, győztek - és mentek is, szép emléket hagyva maguk után.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >