Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Palotavárosi Fesztivál Napok első alkalommal
Palotavárosi Fesztivál Napok első alkalommal Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 10.

Image

2014. október 17-19. között kerülnek megrendezésre a Palotavárosi Fesztivál Napok a Palotavárosi tavaknál. A Szegényeket Támogató Alapítvány a szegénység világnapjához kapcsolódóan szervezi meg első alkalommal a háromnapos jótékonysági programsorozatot. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette Viza Attila önkormányzati képviselő, dr. Bezzegi Pálné, a SZETA igazgatója, valamint Bódás Éva, a Palotavárosi Lakossági Szolgáltató Iroda koordinátora.

 

 

A Szegényeket Támogató Alapítvány által működtetett Palotavárosi Lakóközösségi Szolgáltató Iroda 2013 decemberében kezdte meg működését a térségben. Az iroda elsősorban Palotaváros összetartó közösségéért dolgozik, hogy információval és hiánypótló programokkal, szolgáltatásokkal lássa el az itt élőket. „A lakókkal végzett igényfelmérésekből kiderült, hogy milyen fontos lenne egy olyan közösségi rendezvény, fesztivál a városrészben, amely egyszerre szolgálja a szabadidős célokat, a közösségépítést, a lakosok és a civil szervezetek közötti kapcsolatok fejlesztését és az összetartozás érzésének kifejezését. Így született a Palotavárosi Fesztivál Napok ötlete.”- mondta el a sajtótájékoztatón Viza Attila önkormányzati képviselő.

A rendezvényen színes műsorokkal szórakoztatják majd a közönséget, a programelemek és a látványosságok egy része is felajánlásokból valósulhat meg.  „Célunk, hogy a Szegényeket Támogató Alapítvány a támogatók révén forráshoz jusson egy Székesfehérváron létrehozandó adományközpont megteremtéséhez. Szeretnénk bevonni a rendezvénybe a területen működő civil szervezeteket is, hogy munkájukkal megismerkedhessenek az itt élő emberek. Az alapítvány várja azoknak a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek a jelentkezését, akik tudnak segíteni anyagi, vagy tárgyi eszközökkel az adományközpont létrehozásában.” - tette hozzá Bódás Éva, a Palotavárosi Lakossági Szolgáltató Iroda koordinátora.

Amikor 1991-ben a Szegényeket Támogató Alapítvány megkezdte munkáját, teljesen mást jelentett a szegénység fogalma. Jól körül lehetett határolni a rászoruló családok körét, ez mára megváltozott. – mondta el a sajtótájékoztatón dr. Bezzegi Pálné, a SZETA igazgatója, majd hangsúlyozta: „Sajnos bárki érintett lehet, elég egy hosszabb betegség, egy rossz hitelszerződés, vagy éppen a gyermekvállalással járó költségek is hozzájárulhatnak a kirekesztődéshez. Újra kellett gondolni a Szegényeket Támogató Alapítvány feladatait, szolgáltatásait is, az adomány programok mellett a közösségi összetartozást segítő programokra is szükség van. A rendezvény a felajánlásokon keresztül ebben is segíthet.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >