Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Koós Jánossal ünnepelték Székesfehérváron az Idősek Világnapját
Koós Jánossal ünnepelték Székesfehérváron az Idősek Világnapját Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. október 10.

Image

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy minden évben nagyszabású ünnepség keretében köszöntse a szépkorúakat. Tegnap délután a Vodafone Sportcentrumban dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet az időseknek több évtizedes munkájukért, aktív közéleti szereplésükért, majd Koós János adott nagysikerű koncertet. A programon részt vett dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális és idősügyi tanácsnok is.

 

 

Közel ezer vendég gyűlt össze a Vodafone Sportcentrumban, ahol délután tartották Székesfehérvár Önkormányzata hagyományos ünnepségét az Idősek Világnapja alkalmából. A rendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a vendégeket, akik építették a várost, generációkat neveltek fel és a nyugdíjasklubokon, egyesületeken keresztül, vagy éppen magánszemélyként vállaltak aktív közéleti szereplést, közösségi munkát. A mai alkalom és a hasonló események a köszönetnyilvánításon kívül arra is alkalmat adnak, hogy az idősek találkozzanak, beszélgessenek egymással és jól érezzék magukat.

 


 

Dr. Cser-Palkovics András a zsúfolásig megtelt nézőtér előtt elmondta:„A nyugdíjasklubok, különféle szervezetek erős közösséget alkotnak, és nagyon nagy értékei a városnak. Ezért is van szükség arra, hogy időről időre ünnepi keretek között megadjuk a lehetőséget a találkozásra.” A polgármester az önkormányzati ciklus lezárása kapcsán köszönetet mondott a nyugdíjasok támogatásáért, biztatásáért, szeretetéért, amit ő maga és a város kapott a programok sikeres lebonyolításához és a törekvések megvalósításához. „Önök évtizedeken keresztül építették a várost, annak közösségét, és minden segítséget megadtak ahhoz, hogy ezt tovább tudjuk folytatni. Nagyon fontos, hogy a különböző generációk békében, egy közös cél érdekében, azaz Székesfehérvár fejlesztéséért együttműködjenek.” - hangsúlyozta a polgármester.

A köszöntőt követően Koós János adott nagysikerű koncertet a Vodafone Sportcentrumban. A műsor sztárvendégét óriási tapssal, szeretettel fogadta a közönség. Az időseket a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanulói által készített süteményekkel is megajándékozták. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >