Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
KORMÁNYPÁRTI GYŐZELEM SZÉKESFEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: szekesfehervar.hu   
2014. október 13.

Image

Székesfehérváron 14 önkormányzati választókerületben lehetett képviselőjelöltekre szavazni, listáról pedig további hat képviselő került be a közgyűlésbe. Egyéni választókerületek megválasztott önkormányzati képviselői: 1. vk. Égi Tamás, 2. vk. dr. Kovács Béla Sándor, 3. vk. dr. Horváth Miklósné, 4. vk. Molnár Tamás, 5. vk. Mészáros Attila, 6. vk. Brájer Éva, 7. vk. Farkas László, 8. vk. Viza Attila, 9. vk. Szigli István, 10. vk. Földi Zoltán, 11. vk. Deák Lajosné, 12. vk. Östör Annamária, 13. vk. Horváth Miklós Csaba, 14. vk. Dienesné Fluck Györgyi.

 

Székesfehérvár régi-új polgármesterére Cser-Palkovics Andrásra a választópolgárok 64.5 százaléka adta le voksát, míg a második helyezett Márton Rolnad (22.71%) az MSZP jelöltje lett, a harmadik helyezett pedig a Jobbikos Horváth-Tancsa Ágnes (6.44%) lett.

2014-es önkormányzati választás polgármester-jelöltjeinek voksai 100%-os feldolgozottságnál név, jelölőszervezet szavazatok száma szavazatok megoszlása

dr. Cser-Palkovics András (FIDESZ - KDNP) 19794 64,5%

dr. Márton Roland (MSZP-Együtt-PM) 6969 22,71%

Horváth -Tancsa Ágnes (Jobbik) 1975 6,44%

Bialkó László Gergő – LMP – 4K! 782 2,55%

Juhász László – VÁLASZ 812 2,65%

dr. Mező Balázs Béla (Nyugodt Hétköznap) 354 1,15%

Listáról a közgyűlésbe jutó képviselők:

But Sándor - MSZP-Együtt

Csabai Béla - DK

Horváth-Tancsa Ágnes Izabell - Jobbik

Juhász László Válasz-Független

dr. Márton Roland MSZP-Együtt

Róth Péter - Fidesz

Az eredmény szerdán 16.00-kor válik véglegessé és ugyancsak szerdán délután osztják ki a kompenzációs mandátumokat a töredékszavazatok alapján.

Az 1. választókerület (Belváros) önkormányzati képviselője Égi Tamás, a város gazdasági alpolgármestere, aki harmadik képviselői ciklusát kezdheti meg. „Munkája, felelős gazdálkodási szemlélete elengedhetetlen ahhoz, hogy ma ott tartsunk, ahová eljutottunk. A Belváros és a környékbeli utcák – ma is tartó – megújulása látványos eredménye képviselői munkájának. Ugyanúgy a körzet terei, játszóterei közül is számos újjászületett, pihenést, felüdülést kínálva lakóinak a sűrű beépítés mellett is. A mostani ciklus nagy feladatai lesznek a Várkörúttal kapcsolatos munkák, és a Belváros parkolási gondjait enyhítő parkolási lehetőségek kiépítése is.

A 2. választókerület (Ybl lakótelep és Ősz utca környéke) önkormányzati képviselője dr. Kovács Béla Sándor egyéni ügyvédként dolgozik, felesége könyvtáros, egy fiú- és egy lánygyermeküket nevelik. Két nagylánya már önálló, egyikük révén két lányunokája is van. „Szíve Fehérváré, tudása a közösségé. Aktív közéleti ember, aki tettel is bizonyít, ott van az online felületeken, adott ki városi lapot, tagja volt a korábbi Önkormányzat jogi bizottságának, és ingyenes jogi tanácsadással is mások rendelkezésére állt. A városrészt és a lakótelepen élők gondjait jól ismeri. Elkötelezett az elkészült fejlesztések, a Koronás Park, a megújuló Zichy-liget és a zöldterületek megőrzéséért. A továbblépést a lakossági szolgáltatások fejlesztésében látja.

A 3. választókerület (Víziváros) önkormányzati képviselője dr. Horváth Miklósné, aki már jócskán bizonyított a Vízivárosban és a Közgyűlésben is. Frakcióvezető, gazdasági bizottsági elnök volt. A Vízivárosban a lakók komfortérzetét a közterületek felújításával, korszerűsítésével (új burkolatok, parkolók, fásítás, játszóterek modernizálása, bekerítése stb.) és közösségépítő akciókkal (környezetalakítás, gyermekrendezvények, Víziváros történelmét feldolgozó könyv megjelentetése, Vízivárosi Advent rendezvények stb.) igyekezett fokozni. Terveiben új területek "szerzése" (a sínek elbontása, a Fűtőerőműi területek hasznosítása) és a Gőzmalom tömbbelsőjének közösségi térre fejlesztése szerepel.

A 4. választókerület (Vasútállomás környéke) önkormányzati képviselője Molnár Tamás, aki fiatal, energiával teli ifjúságpolitikus. A vendéglátásban megszerzett vállalkozói tapasztalattal a háta mögött a Fiatal Vállalkozók Szövetségének megyei alelnökeként fogja össze a fehérvári fiatal vállalkozókat és segíti őket abban, hogy itt, Fehérváron legyenek sikeresek és valósítsák meg elképzeléseiket, ezzel is bővítve a város gazdasági lehetőségeit. Véleménye szerint a jelentős forgalomnak kitett városrész útjait és parkolóit fokozott ütemben kell felújítani és bővíteni, beleértve az eldugottabb részeket is. Hasonló fontosságúnak tartja új közösségi terek és területek kialakítását, hogy a vasút környékén lakók magukénak érezhessék és élvezhessék is szűkebb környezetük adottságait.

Az 5. választókerület (Tóváros, Alsóváros) önkormányzati képviselőjének Mészáros Attilát választották, aki négy éve dolgozik képviselőként, sikerrel fogva össze a Tóváros, az Alsóváros, a Sóstó környéke és az Őrhalmi szőlők nem kicsiny területén élők érdekeit. A tízemeletesektől a kiskertekig nyúló körzetben mindenkinek igyekezett segíteni, iskolai, óvodai, bölcsődei fejlesztésekkel, parkolók, utak felújításaival, vízelvezetési projektekkel, tömbrehabilitációkkal (például a Hosszúsétatér 64-ben), új rendőrőrs létesítésével, nem utolsósorban pedig sikeres, közösségépítő rendezvények szervezésével.

A 6. választókerület (Maroshegy) önkormányzati képviselőjének Brájer Évát választották a maroshegyiek, aki már 2002-től tagja a Közgyűlésének, nyolc éve képviseli lakóhelyét, Maroshegyet, négy éve pedig alpolgármester. A maroshegyiek érdekeinek rendíthetetlen képviselője, ugyanakkor kompromisszumkész városvezető, tudja, hogy a fejlődés minden fehérvárinak közös érdeke. Munkájának eredményeként megszépültek a közterületek, bővültek a sportolási lehetőségek. Megoldódtak a Vásárhelyi lakótelep fűtési gondjai, küszöbön állnak a veszprémi vasútvonal menti területi fejlesztések, a posta átköltöztetése. A jövő tervei közt pedig a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár felújítása, valamint a közvilágítás és a közösségi közlekedés korszerűsítése is szerepel.

A 7. választókerület (Palotaváros déli része) önkormányzati képviselőjének Farkas Lászlót választották. 1950-ben született Székesfehérváron. Immáron 25 éve, 1985 óta él a Palotavárosban. Ő a legrégebbi tagja Székesfehérvár Önkormányzatának: 1990-ben, az első demokratikus választások alkalmával került a testületbe és immár a hatodik ciklusban dolgozik a Palotaváros választott képviselőjeként. A képviselő a Palotavárosban él, három felnőtt gyermeke, két unokája van.

A 8. választókerület (Palotaváros északi része) önkormányzati képviselőjének Viza Attilát választották, aki kétgyermekes családapaként, a lakótelepen élők mindennapjait jól ismerve eddig is mindig igyekezett jobbítani a „köz dolgait”. Választókerületében eredményként értékeli a parkolási lehetőségek bővülését, a Királyok Parkja felújítása, a tavak környékének közösségi térré formálása megkezdését, több nagysikerű városrészi esemény meghonosítását, a megvalósult infrastrukturális fejlesztéseket, a térfigyelő kamerarendszer bővítése pedig most zajlik. Több nagy ívű programban viszont még nem sikerült lépni, a Bőrgyár kulturális hasznosítása, egyes utak és műtárgyak megépítése, nagy parkolók szilárd burkolatúvá tétele, a tavak körüli és a Gaja töltésén futó kerékpárút terve szerepel a következő ciklus fontos teendői közt.

A 9. választókerület (Feketehegy-Szárazrét, Szedreskert) önkormányzati képviselőjének Szigli Istvánt választották. 1951-ben született Székesfehérváron. A középiskolát a Sárbogárdi Gimnáziumban, ezt követően a főiskolát a Testnevelési Főiskola Sportszervezői szakán végezte el. 1976-ban nősült meg. Felesége jelenleg a Szárazréti iskola tanítója. Jelenleg Zoltán fiával közös vállalkozásban dolgozik. Immáron húsz éve tevékenykedik az általa képviselt városrész, Feketehegy-Szárazrét és most már négy éve Szedreskert fejlődéséért.

A 10. választókerület (Felsőváros, Fecskepart) önkormányzati képviselőjének Földi Zoltánt választották a felsővárosiak. Elkötelezett Felsőváros, a Fecskepart és a Királykút iránt, emellett igazi fehérvári csapatjátékos. A korábbi ciklus legjelentősebb eredményeinek több közintézmény felújítását, a Királykút emlék- és közösségi ház megszületése, útkorszerűsítési és vízelvezetési munkák a Berényi és egyéb utakon, több elhanyagolt közterületi rész rendbe tétele, bontások és helyreállítások, és általában a felsővárosi közösségi élet szolgálata. Remélt ciklusa tervei közt a felsővárosi templom előtti Szentháromság tér megújítása, a városrészi tájház megvalósítása és a Fecskepart ifjúsági- és sportfunkciókkal való gazdagítása is szerepelnek.

A 11. választókerület (vezér- és író utcák, Széna tér, Almásy és Fáy telep) önkormányzati képviselőjének Deák Lajosné Zsuzsát választották, aki három éve, időközi választáson nyerte el körzet lakóinak bizalmát, de munkában azóta bőven teljesítette a négy évet. Különös gonddal figyel és támogat mindent, ami a gyermek- és oktatási intézményekkel kapcsolatos, de persze egyebekről sem feledkezik meg. A szükséges, és most is zajló út- és járda felújításokon túl számos új utcabútor, parkosítás, buszváró, szelektív gyűjtőhely és egyéb jelzi szorgalmát, de akár maga is kapát, ecsetet fog, ha arra van szükség. Feltétlen támogatója a közösségi akcióknak, a közösségi terek kiépítésének, melyek közül elkészült a Széna tér, a Halesz és a Királysoron kialakított emléktér. Az utak, közterek felújításának folytatása mellett az Aszalvölgy „sportosítására” és a közvilágítás fejlesztésére készül.

A 12. választókerület (Öreghegy északi része, Csala) önkormányzati képviselőjének Östör Annamáriát választották. Az Öreghegyen és Csalán mindenki által jól ismert egészségügyi- és sport tanácsnok asszony második sikeres négyéves képviselői időszakát zárta le. A körzet jellemző gondjai - az utak állapota és a szennyvízelvezetés - közül igen sok rendeződött az elmúlt ciklusban: megújult a Fiskális úti rendelő és mindkét helyszínen kulturált játszóterek létesültek. Közterületek, buszvárók, parkok szépültek meg. Terveiben a munkák folytatása mellett sportközpont és pályák létesítése, a közvilágítás javítása, Csalán gyalogoshíd építése szerepel.

A 13. választókerület (Öreghegy déli része, Kisfalud) önkormányzati képviselőjének Horváth Miklós Csabát választották. A városfejlesztési és városüzemeltetési tanácsnok az egyik legtapasztaltabb képviselő, akinek sokéves erőfeszítéseit ebben a ciklusban siker koronázta: vezetésével elkészült az Öreghegy és Kisfalud teljes körű szennyvízcsatornázása. Elmúlt ciklusának legnagyobb sikerei a szennyvízcsatornázás teljes kiépítésén túl a Saára Gyula program útfelújításai és a Zobori utca - Budai út közti csapadék főgyűjtő megvalósítása, a Fiskális úti rendelő felújítása. A járdaépítések és a folyó fejlesztések továbbvitele és egy hosszú távú kivitelezési ütemterv elfogadtatása szerepel a tervei közt.

A 14. választókerület (Búr telep, Rác hegy, Köfém, Börgöndpuszta) önkormányzati képviselőjének Dienesné Fluck Györgyit választották, aki nyolc éve képviselő. Tagja volt a gazdasági bizottságnak, szakértője a szociális- és idősügyi kérdéseknek. Választókerülete csaknem a Belváros peremétől a városhatárig ér, mindegyik rész speciális igényeivel. A Mártírok útja felújítása épp úgy az ő sikere is, mint ahogy a börgöndi csatornázások, az új bekötőút, vagy a Halesz-liget újjászületése. Véleménye szerint folytatni kell a Ráchegyen és a Búrtelepen is a sikeres útfelújítási programot, rendezni kell a Rácbánya területét, a börgöndieknek pedig közösségi ház, a kórháznak további parkolók szükségesek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >