Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tanfolyami képzésen vettek részt az önkéntes tűzoltók
Tanfolyami képzésen vettek részt az önkéntes tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. október 15.

Image

A tűzoltó szakfelszerelések, védőruhák és védőeszközök átadását követően elkezdődtek a tanfolyami képzések is a 2014. évi pályázaton képzési támogatást elnyert önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai részére.
 
 
A tűzoltóságok számos speciális szaktudást igénylő, nagyteljesítményű, műszaki mentéseknél, életmentéseknél szükséges gépeket használnak. Ezeknek a berendezéseknek a szakszerű és biztonságos használatát sajátíthatják el az önkéntesek.
 
A képzések során a felszerelések felépítése, működése, munka- és balesetvédelmi ismeretek, továbbá alkalmazásuk módjai is bemutatásra, ismertetésre kerülnek a Fejér Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság oktatói által.
 
Az első napon tűzoltó szivattyúk, másnap pedig a hidraulikus feszítő-vágó berendezések kerültek előtérbe. Az utóbbi esetében a Fehérvári Tűzoltó Egyesület biztosította az oktatás helyszínét, és a gyakorlás lehetőségét biztosító autóroncsot.
 
A szakfelszerelések oktatása mellett a megyei igazgatóság három tűzoltó alaptanfolyamot is indított Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Sárbogárdon. Az önkéntesek vonatkozásában az egészségügyi alkalmasság mellett a tűzoltási- és műszaki mentési tevékenység feltétele a negyven órás képzésen való részvétel, és az eredményes elméleti és gyakorlatai vizsga.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >