Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megvan a kompenzációs lista eredménye is
Megvan a kompenzációs lista eredménye is Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 17.

Image

Újabb ülést tartott Székesfehérvár Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága. Az október 12-i helyi önkormányzati választást követően a kompenzációs lista eredményének megállapítása, hatáskör átruházás és kifogások elbírálása szerepelt a napirenden.

 

 

A 2014. október 12-én megtartott helyi önkormányzati képviselő és polgármester választás eredménye szerdán 16 órakor jogerőre emelkedett Székesfehérváron. Ezt követően tartott ülést a Város Helyi Választási Bizottsága, hogy megállapítsa a kompenzációs lista eredményét is. 

„Nem érkezett semmilyen kifogás, vagy észrevétel az egyéni képviselő és polgármester választáshoz kapcsolóan, így jogerőssé vált a vasárnapi választás eredménye a polgármester és az egyéni választókerületek vonatkozásában. Ezt követően lehet megállapítani, hogy a kompenzációs listáról mely jelölőszervezetek hány jelöltje nyert mandátumot.” – ismertette dr. Merényi Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke. 

Székesfehérváron 14 önkormányzati választókerület található, az ezekben megválasztott egyéni képviselők mellett 6 hely sorsa dőlt el a kompenzációs lista alapján a dr. Cser-Palkovics András polgármester által vezetett 21 fős képviselőtestületben. 

A Helyi Választási Bizottság határozatával megállapította, hogy a töredékszavazatok alapján But Sándor (MSZP-Együtt), Csabai Béla (DK), Horváth-Tancsa Ágnes Izabell (Jobbik), Juhász László (VÁLASZ-FÜGGETLEN), dr. Márton Roland (MSZP-Együtt) és Róth Péter (Fidesz) jutott be képviselőként Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésébe. 

A Helyi Választási Bizottság ezt követően hatáskör átruházással felhatalmazta az elnököt a mandátumok átadására, majd kifogásokat bíráltak el a testület tagjai.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >