Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tini napok a Kodolányi Könyvtárában is Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. október 08.

ImageOktóber 7-12 között Országos Tini Könyvtári Napokra kerül sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Székesfehérváron a Kodolányi János Főiskola Könyvtára is csatlakozott a programhoz, így két napon át változatos programokkal várja az érdeklődő, elsősorban 12-18 éves korosztályt.

Már-már hagyomány, hogy a Kodolányi János Főiskola Könyvtára csatlakozik országos szintű programokhoz, melyek azt a cél szolgálják, hogy népszerűsítsék a könyvtárba járást. Legutóbb májusban, a Reneszánsz évhez kapcsolódóan várta változatos programokkal az érdeklődőket a főiskola bibliotékája.

Kétségtelen, hogy napjainkban a fiatalok egyre kevesebbet olvasnak, éppen ezért cél a könyvek, könyvtárak népszerűsítésével egy műveltebb, többet olvasó generáció kinevelése. Az információkat a fiatalok interneten szerzik be, manapság már elektronikus könyvtárakba is beléphetnek, ám a számítógép nem pótolhatja az olvasás és a könyvtár adta élményeket. Az Országos Tini Könyvtári Napok szeretné tehát ráirányítani a fiatalok figyelmét arra, hogy a könyvtárak milyen lehetőségeket kínálnak az olvasásra, tanulásra, tájékozódásra, közös együttlétre.

Az országos szintű kezdeményezéshez felsőoktatási intézmények bibliotékái is csatlakoztak, köztük a Kodolányi János Főiskola Könyvtára, hogy a korosztály sajátosságait, érdeklődését figyelembe véve színes programokkal várja a fiatalokat. A székesfehérvári rendezvény programjai a külföldi munkavállalást és oktatást népszerűsítő előadások köré csoportosulnak, hiszen lehetőségük lesz a diákoknak, hogy külföldön tanuló magyar hallgatókkal beszélgethessenek. Természetesen irodalmi művek bemutatására is sor kerül a két nap során, Eggo Moralli Atmosz című filozofikus kalandregényét ismerhetik meg az érdeklődők.

Az Országos Tini Könyvtári Napok keretében a KJF könyvtára Európai Uniós oktatáshoz kapcsolódó kétfordulós totót is hirdetett a diákoknak. A KJF könyvtára amellett, hogy a rendezvénysorozattal a jelenlegi könyvtárhasználók táborát újonnan beiratkozó fiatalokkal szeretné bővíteni, tudatosítani szeretné azt is a fehérvári és Székesfehérvár környéki polgárokban, hogy a könyvtár szolgáltatásai nemcsak az intézményben tanulók számára érhetőek el. A több mint 100 ezer dokumentumból álló, médiatárral és nyelvi laborral korszerűen felszerelt könyvtár minden érdeklődő számára nyitott. Az Országos Tini Könyvtári Napok programjain a részvétel ingyenes és a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Kodolányi János Főiskola Könyvtára, Székesfehérvár, Szabadságharcos u. 59., Nyitva tartás: H-Cs: 8-18 h, P: 8-16 h, Szo: 9-13 h

Kapcsolódó hírünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1408&Itemid=1

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >