Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Álmokból lett fesztivál a Palotavárosban
Álmokból lett fesztivál a Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. október 18.

Image

Ünnepélyes megnyitóval elkezdődött tegnap este az első Palotavárosi Fesztivál Napok programsorozata. A minden korosztály igényeit kiszolgáló, egész hétvégén át tartó rendezvényt a Szegényeket Támogató Alapítvány szervezi a szegénység elleni küzdelem világnapjához kapcsolódóan. A szórakozáson kívül a vendégeknek lehetőségük nyílik arra, hogy támogassák az alapítvány mindennapi munkáját és jövőbeni céljait. A fesztivált Viza Attila önkormányzati képviselő és dr. Bezzegi Pálné, a SZETA igazgatója nyitotta meg a Palotavárosi Tavaknál.

 

 

A Palotaváros Székesfehérvár legnagyobb lakótelepe és legsűrűbben lakott területe, ahol mintegy 22 ezer polgár él. A háromnapos fesztivállal teljesült a lakók régi álma és igénye, hogy – akárcsak más városrészekben – itt is szervezzék meg a közösség saját rendezvényét. Az első Palotavárosi Fesztivál Napok a hagyományteremtésen és a kikapcsolódáson kívül jótékony célt is szolgálnak. A főszervező Szegényeket Támogató Alapítvány éppen a szegénység elleni küzdelem világnapjára, október 17-re időzítette a nyitó napot, hogy felhívja a figyelmet a szükségben élőkre, támogatásokat gyűjtsön, és tájékoztassa a lakókat arról, miként tudják segíteni a szervezet munkáját.



A fesztivál helyszínéül Palotaváros egyik legszebb részét, a tavak melletti zöldövezetet választották, ahol Viza Attila önkormányzati képviselő üdvözölte a vendégeket, és nyitotta meg a rendezvényt. Köszönetét fejezte ki dr. Bezzegi Pálnénak, amiért mozgósította a SZETA erőforrásait a program sikeres lebonyolításához. Ugyancsak köszönetet mondott dr. Cser-Palkovics András polgármesternek, a Városgondnokság munkatársainak és valamennyi jó szándékú támogatónak, akik segítették a fesztivál megvalósítását. A képviselő hangsúlyozta: „Nagy örömömre szolgál, hogy valóra vált egy régi álmunk. Négy évvel ezelőtt, amikor képviselő lettem, barátaimmal együtt megtekintettük a városrész zöldövezetét, amely szinte adta magát különféle rendezvények szervezéséhez. A területnek a PaRT – Palotavárosi Rendezvény Tér – nevet adtuk. Reméljük, hogy ez a szép környezet szolgálni fogja a városrész lakóit, és ugyanitt Székesfehérvár valamennyi polgárának tudunk színvonalas, közösségépítő programokat szervezni.”

A SZETA igazgatója, dr. Bezzegi Pálné szintén a színpadon köszöntötte a résztvevőket, majd a Heimattöne Kapelle zenekar sramlizenéjére mulatott a közönség az esti órákig.

A Palotavárosi Fesztivál Napok további két napján is színes műsorokkal szórakoztatják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt, a programelemek és a látványosságok egy része felajánlásokból valósul meg.
Szombaton 15 órától a Szabad Színház „Ellopták az aranyszőrű bárányt!” című élőzenés interaktív bábelőadását láthatja a közönség. 16 órakor Badár Sándor kocsma sztorikkal lép fel, 17 órától pedig a Hajnal Mozgástér légtornász és akrobata bemutatójával folytatódnak a programok. 18 órától Nagy Feró, 19 órától a Paradicsom zenekar, majd 22 órától a Barabonto együttes szórakoztatja a közönséget. A színpadi programok mellett lesz pónilovaglás, ejtőernyős ugrás az Albatrosz Repülő Egyesület jóvoltából, valamint 14 órától bemutatót tart az Alba Dog Center.

Vasárnap 12 órakor fellép az Alcoa-Köfém Nyugdíjas Klub férfi kórusa és vegyes tánckara, 12.45 órától pedig gyerekek rock and roll bemutatója színesíti a fesztivált. 14 órától bábelőadás, 15.30-tól pedig óriásbábos parasztkomédia várja az érdeklődőket. 17.30-kor lép színpadra a Balkan Fanatik, majd utcabállal és tűzijátékkal ér véget a rendezvény.  Lesz repülőgép-szimulátor is, a Fehérvári Tűztoltó Egyesület tűzmegelőzési és tűzoltási bemutatót tart, továbbá népi fakörhinta és játékok, vidámpark, kézműves vásár és kézműves bemutatók is színesítik a fesztivált.

A Szegényeket Támogató Alapítvány külön faházzal települ ki a rendezvény helyszínére, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak arról, hogy készpénzes, vagy tárgyi adományaikkal, egyéb erőfeszítéseikkel miként tudják segíteni a szervezet munkáját. Az alapítvány jövőbeni céljai között szerepel egy áruszállító autó beszerzése, továbbá egy olyan adományosztó logisztikai központ létrehozása, melyet több jótékonysági szervezet is használhatna Székesfehérváron.

A részletes program megtekinthető a www.palotavarosinapok.huportálon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >