Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow KEGYELETI FUTÁS ÉS GYALOGLÁS-PRÓBA
KEGYELETI FUTÁS ÉS GYALOGLÁS-PRÓBA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 21.

Image

A hagyományokhoz hűen idén is megtartják a nemzeti ünnephez kapcsolódóan a kegyeleti futás és gyaloglás-próbát. Az eseményen résztvevők a Halesz parkban teljesíthetik a kiírt 1956 méteres távot. Az évek óta megtartott hagyományossá vált sporteseményen a fiatal és az idősebb generáció is egyaránt képviselteti magát, melyet az ’56-os események tiszteletére és Kürti Csaba testnevelő tanár emlékére szerveznek meg.
 
 
A mostani évben is közösen emlékezik meg az 1956-os forradalom hősi napjairól Székesfehérvár és Fejér megye önkormányzata. A programsorozat 2014. október 21-én, kedden 15 órától a 20 éve hagyományos kegyeleti futással és gyalogláspróbával kezdődik a Halesz parkban. A futók a szabadságharc mártírjainak emlékére 1956 métert futnak, a nyugdíjasok ugyanezt a távot gyalogosan tehetik meg.
 

 
Évek óta összekapcsolódik ez a próba Kürti Csaba, a város legendás testnevelő tanárának emlékezetével is, az ő halálának évfordulója is az októberi ünnepségsorozat idejére esik. A Kegyeleti Futás és Gyaloglás Próba napján, a helyszínen lehet nevezni díjmentesen, a létszámok leadásával Horváth Istvánnak, a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség elnökének.
 
Általános Iskolásoknak 14.40-14.45-ig, nyugdíjasoknak 14.45-14.55-ig, míg a középiskolásoknak, főiskolásoknak és a felnőtt egyéni résztvevőknek 14.55-15.00 óra között lehet leadni a szükséges papírokat. A sportos programon minden résztvevő a saját felelősségére vesz részt. A rendezéssel kapcsolatos költségek a rendezőket, míg az egyéb más költségek (utazási, étkezési, stb.) a résztvevőket terheli.
 

 
Az időrend tájékoztató jellegű, az indulók számától függően változhat. Az eseményen öltözőt nem biztosítanak a szervezők. A futáson legjobban teljesítők serleget, ezen kívül minden egyéni résztvevő nemenként és kategóriánként ajándékot kap.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >