Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Javított a Vidi a Paks ellen
Javított a Vidi a Paks ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2014. október 27.

Image

Megszabadulva százszázalékos bajnoki mérlegétől, s egyúttal veretlenségétől, a Debrecen elleni hazai fiaskó után fogadta a 3. helyen tanyázó MVM-Paksot a labdarúgó NB I 12. fordulójában a Videoton. A listavezető újra a gólvágó Nikolics nélkül állt fel, s meg is szenvedett az "Atomosokkal". Nehezen indult be a gépezet, de végül 2-0 -ra győzött a minden tekintetben jobb fehérvári gárda. Most 17 percnyi játék is elég volt a hajrában beálló Nikolicsnak, hogy tovább javítsa félelmetes statiszikáját.
 
 
Hiába épült fel betegségéből és edzett már a héten az első 10 fordulóban mindig eredményes, a góllövőlistát 12 találattal vezető Nikolics Nemanja, nem állította be őt a csapatba Joan Carrillo. A katalán vezetőedző a korábbi fehérvári remeklés egy másik kulcsfiguráját, Gyurcsót is a kispadra ültette, s mivel Feczesin még ott sem kapott helyet, gyakorlatilag vérbeli csatár nélkül állt fel a Videoton, ami elég érdekes húzásnak tűnt.
 
Az is volt, mivel az első 45 percben néhány egyéni villanáson és beívelés után kialakult helyzeten kívül nem tudott sok igazi ziccert kialakítani a piros-kék egylet. Álvarez szabadrúgása, Vinícius és Juhász fejese, valamit Kovács István szólója nevezhető említésre méltó momentumnak. Utóbbi, ha bemegy, az egész szezon legszebb gólja lehetett volna, miután a Vidi Kokója hat védőt cselezett ki -némi szerencsével is- mire tiszta helyzetbe került, de ajtó-ablak szituációban középmagasan lőtt, amibe Molnár kapus reflexből bele tudott kapni, így kimaradt az ordító lehetőség.
 
Mivel a Paks a kapu irányába is alig ment az első játékrészben, gól nélküli döntetlennel fordultak a felek. A második félidőben aztán viszonylag gyorsan sikerült a gólszerzés a Videotonnak. Az 56. percben a sokadik fehérvári szöglet után Álvarez elé került a labda a 16-oson belül a jobb oldalon, ő visszagurított lövésre az érkező Oliveirának, aki 23 méterről ballal, nagy erővel a bal sarokba zúdította a játékszert, 1-0!
 
Szép gól, s nem utolsósorban fontos találat volt, hiszen ki kellett ezt követően fel kellett adnia a bunkerfocit a Paksnak. Hiába a hátrány, nem tudott veszélyes lenni a tolnai csapat, a Videoton a már jobban kinyíló vendégek ellen könnyen növelhette előnyét, de vagy pontatlanul céloztak játékosai, vagy Molnár kapus védett bravúrral.
 
Túlzás nélkül állítható, hogy ő tartotta meccsben a paksiakat, hiszen előszőr Álvarez szólója végén hárított nagyot, majd Vinícius közeli lövését, a hajrában pedig a 74. percben pályára lépő Nikolics 10 méteres jobb alsóba tartó löketét kaparta ki parádés mozdulatokkal. Ezek mellett két Juhász-fejes is beakadt volna, ha nincs Molnár, illetve nem téveszt célt pár centivel a "küldemény"...
 
A közönség kedvenc Nikója aztán gondoskodott a slusszpoénról: 12 hazai szöglet után a 94. percben végezhette el az első sarokrúgását a Paks, de a hazai védőké lett a labda, mellyel a válogatott csatár egyedül iramodhatott meg a kapu felé. Mivel Molnár is előrement a szögletnél, üresen marad a portája, amit gólkirály-jelölt higagdtan kihasznált, vezette a labdát mintegy 50 méteren át, majd kissé jobbról, 30-ról a hálóba gurított, 2-0! Kész itt a vége, már a középkezdésre sem volt idő. Ez volt zsinórban a 12. NB I-es derbi amin Nikolics betalált, ebből 11 az idei szezonban!
 
Összesen 13 gólnál tart, ami nemzetközi szinten is remek produkció. Nyert a Videoton, mégpedig megéredemelten, mivel összességében jóval többet tett érte, sok helyezetet dolgozott ki -főleg a második félidőben- s kettőt ki is használt. Csak azért nem vezet fényévekkel a mezőny előtt Joan Carrillo együttese, mert az MTK folyamatosan csipegeti a néha szerencsés 1 gólos győzelmeket, s mindössze 3 ponttal van lemaradva a Viditől.
 
Igaz, a 3. helyezett Paks hátránya 12 forduló után már 11 pont, ami jelzi, hogy a szezon feléhez közeledve sokan lemondhatnak aranyálmaikról. A következő fordulóban a Honvéd érkezik a Sóstóra október 2-án vasárnap 18.30 -kor, előtte azonban a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is vár egy komoly csata a Vidire: kedden (október 28-án) 17.30 -kor a Diósgyőr vizitál Fehérváron.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >